KDE 3.5.8, nie ma przycisków restartu i pnownego uruchmienia
KDE 3.5.8, nie ma przycisków restartu i pnownego uruchmienia
Witam,
Nie wiem dlaczego, ale po aktualizacji zniknely mi przyciski wylaczenia i ponownego uruchoniemienia komputera z menu KDE. (Start->Zakończ pracę). Mam tylko "Wyloguj" i "Anuluj"
Stalo sie tak po tym, gdy zaktualizowalem gnome do wersji 2.20 i KDE do wersji 3.5.8. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?
Nie wiem dlaczego, ale po aktualizacji zniknely mi przyciski wylaczenia i ponownego uruchoniemienia komputera z menu KDE. (Start->Zakończ pracę). Mam tylko "Wyloguj" i "Anuluj"
Stalo sie tak po tym, gdy zaktualizowalem gnome do wersji 2.20 i KDE do wersji 3.5.8. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy?
giaur, też dziś mam ten sam problem. Zainstaluj kdm i zrób:
Kod: Zaznacz cały
su
apt-get install kdm
dpkg-reconfigure kdm
apt-get install rcconf
rcconf {odznacz GDM, a zostaw tylko KDM
Masz racje, po ustawieniu KDM jako domyslnego menedzera logowania jest dobrze. Tyle ze ja chce uzywac gdm, a nie kdm.
Kiedys bylo dobrze, czyzby nowa wersja gnome cos napsula?
[ Dodano: 2007-12-28, 23:25 ]
Nosz kuzwa w Gnome jest za to tylko "Wyloguj" i "Anuluj", a nie ma restartu i wylaczenia. Co za diabel? Moze gdzies sie to konfiguruje?
W poprzednich wersjach kde i gnome sie tak nei gryzlo jak teraz...
Kiedys bylo dobrze, czyzby nowa wersja gnome cos napsula?
[ Dodano: 2007-12-28, 23:25 ]
Nosz kuzwa w Gnome jest za to tylko "Wyloguj" i "Anuluj", a nie ma restartu i wylaczenia. Co za diabel? Moze gdzies sie to konfiguruje?
W poprzednich wersjach kde i gnome sie tak nei gryzlo jak teraz...
giaur, wiem. Jedynym rozwiązaniem jakie widze, jest przesiąść się na jedno środowisko, albo nadać zwykłemu użytkownikowi dostęp do polecenia halt i reboot, i utworzyć odpowiednie przyciski np. w Menu KDE, lub ikonki na pulpicie.
Też się zdenerwowałem, bo wszystko działało bardzo dobrze. Używałem GDM, i KDE można było wyłączać.
Też się zdenerwowałem, bo wszystko działało bardzo dobrze. Używałem GDM, i KDE można było wyłączać.