Karta dzwi

Wszystko związane z jądrem systemowym, sterownikami, sprzętem itp.
giaur
Member

Post autor: giaur »

fnmirk: dzieki za naprowadzenie, ale to mi chyba nie pomoze :-(

Temat, ktory podales dotyczy odtwarzania dzwieku z kiliku źródeł na raz, ale z jednej karty dźwiękowej.

U mnie jest inna sytuacja - przede wszystkim nie potrzebuję miksowania programowego - wszysktko mi dziala przez Alsę (czyli jest chyba miksowanie sprzetowe, w kazdym razie dzwiek z kilku zrodel na raz to nie problem).

Problem w tym ze ja mam 2 urzadzenia dzwiekowe - tuner i kartę dzwiekowa. I wyglada na to, ze dzialac moze tylko albo tuner albo tylko karta i nie moge dojsc dlaczego tak jest i dlaczego tak nie bylo przedtem...

Przeszukiwalem google i rozne fora, ale nie wiem nawet jak zatytułować taki problem.

Chcialem sie dowiedziec, co znaczy ten tajemniczy "Error -12" i tez na nic ciekawego nie trafilem - tylko to, ze to chyba jakis konflikt z przerwaniami albo bug w kernelu... (ale tez nie bylo to wiarygodne zrodlo).

Wiec na dzien dzisiejszy jestem bezradny :-( Nie bede przeinstalowywac systemu z powodu tunera.

Gdyby jednak ktos gdzie kiedys trafil na cos podobnego gdzies w necie, to bede wdzieczny za dopisanie sie do tego watku...

[ Dodano: 2007-12-26, 00:45 ]
to chyba ewidentnie jakis bug w kernelu albo w sterowniku Alsa, tutaj ktos mial identyczny problem (takze nierozwiazany):

http://www.linuxquestions.org/questions ... -7-574018/

No coz, to sie nazwya miec pecha...
ODPOWIEDZ