wszystko wieksze po aktualizacji... co sie stalo??

Ogólne pytania dotyczące systemu
jarman
Beginner

wszystko wieksze po aktualizacji... co sie stalo??

Post autor: jarman »

Witam!
Uzywam SID'a i po ostatniej aktualizacji (robionej z 2 dni temu) wszystko stalo sie wieksze... ikony na pulpicie, menu kontekstowe itd... wszystko... pytam czy tez tak macie (korzystajacy z SID'a) i czy to okesowa zmiana czy juz tak zostanie?? Ewentualnie jak przywrocic poprzednie ustawienia?
yantar
Member

Post autor: yantar »

Tez ostatni update xorga z sida jest jakis podejrzany. U mnie sa jakies kwasy z rozdzielczoscia.
jarman
Beginner

Post autor: jarman »

No dokladnie... ladny prezent na swieta hehe... ale przynajmniej FN+F11 zaczyna dzialac i wygasza ekran w lapku (juz z 3 miesiace nie dzialalo hehehe)... szkoda ze Xorg juz nie wstaje po wygaszeniu ale zawsze to jakis krok naprzod :)
hucul
Beginner

Post autor: hucul »

Dziwne u mnie nic takiego nie nastąpiło, wszystko działa jak powinno ;)
yantar
Member

Post autor: yantar »

U mnie sie pojawila w opcjach rozdzialka 1280x na ilestam (nie wiem z kad bo w xorgu takiej nie mam ani monitor takiej nie obsluzy) zamiast 1024x768 mam 1152x768. Nie wiem co to ma wszystko znaczyc :/.
W zasadzie to nawet nie wiem z jaka rozdzielczoscia aktualnie pracuje, bo monitor stary i nie ma OSD. :-/
Ps.nie wiem co zrobilem w xorgu ale cos zrobilem i teraz mam 10 rozdzielczosci do wyboru, grunt ze znow jest ok =]
ODPOWIEDZ