[+] OpenOffice.org 2.0.4 - prostok

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Eon

Post autor: Eon »

Kiedy tworzę nowego użytkownika i uruchamiam OO.o, wtedy automatycznie tworzy mi się wspomniany wcześniej katalog w katalogu domowym nowego użytkownika. To samo stanie się, kiedy usunę ten katalog z katalogu domowego starego użytkownika - stworzy na nowo swoją konfigurację. Sprawdziłem jednak, czy kopiowanie coś da - nic nie dało. Podejrzewam, że trzeba usunąć inny katalog, nie wiem tylko jaki.

EDIT: Wiem już że działa kiedy usuwam katalog konfiguracyjny .kde, czyli to w nim siedzi jakiś wstrętny błąd :-( . Nie chcę go usuwać, pokombinuję jeszcze z czcionkami w kcontrol, może to coś da.

EDIT2: Działa! Okazało się, że nie wolno było zmieniać czcionek w Wygląd i motywy -> Czcionki. Ja miałem zmienione wszystkie (oprócz maszynowej) na OpenSymbol, wystarczyło kliknąć przycisk domyślne i już wszystko w porządku. Dalej mi się to nie podoba - nie lubię Sans Serif, ale jakoś to przeżyję. Ważne żeby OO.o działał.

Dziękuję wszystkim za pomoc!
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Zamiast czcionki Sans ustaw wszystkie czcionki jako Nimbus Sans L i pozostaw tylko maszynową jako Monospace
Eon

Post autor: Eon »

Ta Nimbus Sans L jest ogólnie jakaś dziwna. Kiedy ustawię ją, i jej wielkość na 7 (a pracuję w 120dpi 1024x768) to wtedy pasek menu jest dziwnie duży. Pozostanę przy standardowej.
ODPOWIEDZ