W

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
vampire

Własny splash screen (ruch w temacie)

Post autor: vampire »

Witam

Próbowałem zainstalować "splashy", ale nie odpala mi sie. Poces zakańcza sie niedługo po próbie uruchomienia. Nie wyświetla nawet żadnego okna. Czy znacie jakąś aplikacje do tworzenia tych Splash screenów? Długo sie nad tym głowie i byłbym wdzieczny za pomoc. :-?

Widzę że nikt nie potrafi mi pomóc.... może chociaż ktoś z was używał tego splashy? Wiedziałbym przynajmniej że komuś to działa... Próbowałem to zainstalować, ale mam błędy.

Dodano: 2007-12-13, 13:11
Poradziłem sobie z tym splashy, ale.. To nie o to mi chodziło. Splash screen który chciałem utworzyć miał pokazywać sie miedzy KDM a KDE.
Jedyny sposób na zrobienie takiego ekranu to ręczna praca z plikiem Theme.rc w katalogu ksplash. Starałem sie coś wygrzebać na kde-look, ale najwyraźniej nie ma jako-takiej aplikacji do robienia tego w KDE. Wszystko do ściągnięcia, żadnego kreatora (nie licząc HTTP silnika moodin, ale tam wrzucasz tylko swój background i ustwawiasz miejsce ikon :-/ )

Znacie może miejsce gdzie znajdę dodatkowe komendy do moodin-engine?
Jak do tej pory korzystałem z tego co znalazłem w gotowych plikach Theme.rc
To za mało, bo chce żeby nakładały mi sie obrazy PNG jaden na driugi. Jak do tej pory, mimo że PNG jest przezroczysty (tzn w miejscach gdzie ma być pół-przezroczysty tam jest) "zasłania" mi obraz który jest pod spodem, nawet w miejscach przezroczystych tam gdzie nie ma jakiejkolwiek grafiki (np. w rogach obrazka które są "puste") :evil:

Piszcie czy robiliście już jakieś Theme
ODPOWIEDZ