Wczoraj pisałem o tym że nie moge zainstalować gnutelli bo nie ma jej w repo, zdecydowałem się że wrzuce na chwile repo od Lenny'ego pobiore i usune te repo. Wszystko sie zainstalowało, jedno co mnie zdziwiło to to że pobierał tak dużo pliczków. Po pobraniu i instalacji wszystko ładnie chodziło. Dziś włączając kompa zauważyłem że komputer strasznie długo się włącza i jakoś dziwnie się tak zachowuje.
Do rzeczy:
Skąd mogę pobrać (najlepiej w torrentach) Debiana Lenny+Gnome. Bo te oficjalne linki nie chodzą
Wszystko sie zaktualizowało i działa, nie tak jak ostatnio po aktualizacji gdzie stwierdziłem że Lenny jest do D***.
Ale wystąpił mały problem, mianowicie nie wykryło mi drukarki. Na Etch'u nie było problemu wchodziłem w System>Administracja>Printing i można było wybrać sobie Cannona jako firmę drukarki a pod spodem był do wyboru symbol i wszystko ładnie chodziło. Drukarka jest podłączona przez LPT(Ten szeroki kabel)
Jest to model BJC-2100
Jak myślicie w czym tkwi problem co powinienem zrobić?
Acha i jeszcze jedno, podczas uruchamiania systemu wyskakuje komunikat o mojej drukarce z dokładnymi danymi, a potem niżej coś w stylu Unix printer (interrupt-driven). Nie mam pojęcia co zrobić.