Witam! Sprawa polega na tym, że zakupiłem nowe MP4 firmy LAGO (odtwarzacz, płyta cd, kabel usb itd). Podpinam kabel do portu a drugi koniec do odtwarzacza, i w moim systemie nie dzieje się nic ;( .. Pod windowsem działa wybornie, wykrywa mi nowy sprzęt, pokazuje się w Moim komputerze dysk wymienny i przeżucam sobie pliki. No a pod moim debianem to już nie mogę tak ;/ Muszę wszystkie pliki wrzucać na hosting plików, wysyłać link na komputer z windowsem, ściągać te pliki pod tym windowsem i dopiero wtedy zrzucać na MP4. :/ A wiadomo że to nie wygodne
Co mam zrobić w takiej sytuacji? Jakieś montowanie czy coś w tym stylu ? Może odtwarzacze i inny sprzęt nie chodzą pod linuxem i windows nie jest wcale taki zły ?

Proszę o sensowną odpowiedź, z góry za wszystkie re-posty dziękuje! Pozdrawiam.
PS: Co do przeżucania plików z Debiana na Windowsa próbowałem też przezucać sobie pliki zgrywając na CD i przenosząc je na drugi komputer, żeby nie marnować czasu na upload na serwer i download pod windowsem. I mam problem, bo używam K3b no i jak robię New Audio CD i nagram sobie kilka plików mp3 to pod windowsem wsadzam tę płytkę i te pliki mają po 1KB i moga być odtwarzane jedynie z płyty

( Co mam robić ??