Dodałem sobie kadu do autostartu i od tego mometu zaczał sie mój kłopot, otóż kiedy startuje Debianek i z nim kadu, uruchamia sie ale zamiast ikonki w tray'u widac tylko mikroskopijna kropeczke , dopiero po zamkniecu kadu i uruchomieniu go ponownie pojawia sie jego ikona w tray'u . Co może byc przyczyna i jak to naprawic aby po starcie było normalnie widoczna ikonka od samego poczatku .
Dodam ze wczesniej jak mialem standartowy pasek na gorze wszystko było ok , po usunieciu paska i przeniesienia
o-szaru powiadomień na dół zaczęło sie wszystko psuć . Proszę o pomoc
Kadu i ikonka w tray'u
Ja posiadam Gnome , zawsze zamykam system z otwartym kadu , i jak wlanczam to dzieje się tak jak napisałem w 1 poscie i dlatego to mnie denerwuje bo za kazdym razem musze wejśc monitor systemu u zabijac proces i wlanczac odnowa :-/ i dopiero po takim zabiegu wszystko wraca do normy . Chyba że spróbuje wywalic je z sesjii i sprobuje zamknąć system z otwartm .
Dodaj do sesji GNOME taki skrypt:
zwiększaj tylko wartości po sleep... Tak to działało na Ubuntu, więc powinno i tu działać.
Kod: Zaznacz cały
#!/bin/bash
sleep 2
kadu &
Dalej ten sam problem , po zapisaniu sesji i ponownym uruchomieniu kompa , kadu się uruchamia ale ikonka w tray'u znika i pojawia sie mikroskopijna czerwona kropeczka :-/
Wiesz jestem troche początkujący w tej dziedzinie mozesz mi napisac dokładnie jak mam to zrobić ?Ventrue pisze:Dodaj do sesji GNOME taki skrypt:
zwiększaj tylko wartości po sleep... Tak to działało na Ubuntu, więc powinno i tu działać.Kod: Zaznacz cały
#!/bin/bash sleep 2 kadu &
Wpisz to w jakimś edytorze (vim, gedit, cokolwiek) i zapisz jako np. kadu.sh później nadajesz prawa uruchomieniaDogmen pisze:Wiesz jestem troche początkujący w tej dziedzinie mozesz mi napisac dokładnie jak mam to zrobić ?
Kod: Zaznacz cały
chmod +x kadu.sh