Problem jest tego typu czy na jednym kompie można kożystac z wielu srodowisk graficznych. A dokładniej
Z kompa na którym pracuje debian jest zainstalowane obecnie gnome.
Jesli bym doinstalował KDE,FLUXBOX itd to dalej system będzie działał poprawnie i przy starcie będzie można sobie wybrać środowisko czy rozjedzie się system tak że nie będzie można nic zrobić?
[+] Wiele
bez problemu możesz mieć więcej niż jedno środowisko (kiedyś miałem koło 10 :mrgreen: ) i nie powinny się gryźć między sobą,
wyboru najłatwiej dokonuje się w gdmie, kdmie czy innym menagerze logowania
a i jeszcze taki drobiazg przypomniał mi się -- kde czy gnoma w takim przypadku najlepiej instalować w wersji minimalnej (core), żeby nie ściągać zbędnych pakietów
wyboru najłatwiej dokonuje się w gdmie, kdmie czy innym menagerze logowania
a i jeszcze taki drobiazg przypomniał mi się -- kde czy gnoma w takim przypadku najlepiej instalować w wersji minimalnej (core), żeby nie ściągać zbędnych pakietów
zbędne w tym sensie, że przy instalacji całego kde zostanie zainstalowane sporo programów dedykowanych do niego, z których większość wcale nie musi być ci do szczęścia potrzebna
lepiej zainstalować kde-core i doinstalowywać poszczególne programy, które cie interesują, zwlaszcza jak robisz to w ramach testów
lepiej zainstalować kde-core i doinstalowywać poszczególne programy, które cie interesują, zwlaszcza jak robisz to w ramach testów