Nie dziala DynDNS

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
vis

Nie dziala DynDNS

Post autor: vis »

Witam. Mam sobie serwer na debianie, i postawilem na nim ekg itp itd... i z tego faktu ze mam neo to potrzbuje podpiac dnas, podpialem vgratix.sytes.net i viss.no-ip.eu . Ale nie moge sie podlaczyc POZA moja siecia czyli np. z pracy czy od kolesia pod moj serwer. Po sieci normalnie sie lacze po 10.0.0.7 i jest gitara. Nawet po IP mi nie wychodzi na "swiat" ... :/ nie wiem co zrobic ... mam router Pentagram CERBERUS. porty przekierowalem ... to powinno dzialac prawda ? Co moze byc tego przyczyna ?

POMOCY ! :( :( :( :-(
gorson
Beginner

Post autor: gorson »

A w sieci możesz sie zalogować przez?:
vis pisze:vgratix.sytes.net i viss.no-ip.eu
vis

W siedzi jak to wpisuje, to wyskakuje mi tylko w tym pasku na gorze gdzie mam usr/visor... itp itd ... pokazuje mi sie xxx.neoplus.pl cos w tym stylu czyli chyba moj host ... ale zalogowac sie nie moge, bo mi wywala conecion refused. nawet po IP zewnetrznym sie nie zaloguje. tylko po wewnetrznym.
gorson
Beginner

Post autor: gorson »

Po co założyłeś kolejny temat z tym samym problemem ?
Użyj szukajki wiele razy ten temat był poruszany na forum, albo najlepszy twój przyciel google.pl.

...
http://rtfm.killfile.pl/

Pozdrawiam.
vis

fakt, widzialem znalazlem poradnik, ale dlaczego nie moge sie podlaczyc pod swoj komputer nawet poprzez IP zewnetrzne ?? to mnie zadziwnia ...
ODPOWIEDZ