problemy z sieci
problemy z siecią
Hej mam problem z debianem.Nie moge połączyć się z internetem bo router go blokuje.Nie wiem co mogęę pozmienic w konfiguracji:-(.Pinguje mi adresy stron,ale np: http://www.wp.pl już nie.Proszę o pomoc.
wpisz w przeglądarce takei coś
zobacz czy coś otworzy
jak otworzyto dopisz do pliku /etc/resolv.conv następujące wpisy
Kod: Zaznacz cały
[url]http://212.77.100.101/[/url]
jak otworzyto dopisz do pliku /etc/resolv.conv następujące wpisy
Kod: Zaznacz cały
nameserver 194.204.152.34
nameserver 194.204.159.1
Jestem nowy ale juz zobaczylem blad w tym co podales Yampress, on jako newbie moze sie pomylic i niedac rady z tym co napisales bo pomysli ze jakis inny system masz czy cos.. sam tak myslalem jak widzialem takie bledy
ale wracajac do bledu

A wracajac do tematu: ja mam podobny problem z tym ze mi sie net wylacza na jakies 3-5 minut... A moze niedokonca wylacza bo ekg dziala ale np. poczty niemoge sprawdzic ani po stronach chodzic. Dnsy juz dawno mam te wpisane i niewiem od czego to moze byc. Mysle ze to podobny problem wiec tematu nowego niebede zakladal.
ale wracajac do bledu
Oczywiscie plik ma miec koncowke .confjak otworzyto dopisz do pliku /etc/resolv.conv następujące wpisy

A wracajac do tematu: ja mam podobny problem z tym ze mi sie net wylacza na jakies 3-5 minut... A moze niedokonca wylacza bo ekg dziala ale np. poczty niemoge sprawdzic ani po stronach chodzic. Dnsy juz dawno mam te wpisane i niewiem od czego to moze byc. Mysle ze to podobny problem wiec tematu nowego niebede zakladal.
dziala ;p i wlasnie w tym najwiekszy problem... boje sie ze to moze byc to samo co mialem na XP tylko ze tam to byl wirus... i jeszcze jest ten problem teraz ze kolo zegara w debianie jak jest "polczenie sieciowe" to tam nonstop jest BRAK POLACZENIA SIECIOWEGO... a internet dziala normalnie... niewiem co sie dzieje :/
problemy z siecia
No hej.Chodzi o to ,ze jak wpisuje by pingowało mi adres strony to pinguje,ale jak wchodze na przeglądarke i wpisuje adres strony to nic.Nie trybi.Spróbuje waszysch wskazówek.Mam nadzieję,ze podziałaja.Jesli macie jeszcze jakies inne pomysły jak mi pomóc to prosze napiszcie.pPzdrawiam
problem z siecia
No hej .Wpisalem to co mi podpowiedzieliscie i net jakos działa.Dzięki wielkie.Mam nadzieję,ze nie bedzie więcej z nim problemu.Pozdrawiam :-)