Cos mnie ostatnio tknelo zeby zrobić dist-upgrade w wersji niestabilnej. Co prawda nie przyszlo mi do glowy zeby najpierw gdzies to sprawdzic i system ledwo zyje. Ledwo poniezaż nie moge odpalić np kadu i wogole prawy przycisk myszy raz dziala raz nie dziala (w zaleznośi od tego gdzie stoi). NIe mogę rowniez rozwinac żadnego menu rozwijanego w firedoxie. Czy rowniez macie taki problem po ostatnim dist-upgrade?
Sprawa jest tez troche dziwna bo postanowilem zmienic z unstable na testing (w sources dokonalem odpowiednich mmodyfikacji) i znowu dist-upgrade i figa mowi mi że wsztstko mam aktualne.
dist-upgrade
ja nonstopa jadę na Sidzie i nie mam takich problemów, czy przypadkiem nie wywaliło żadnych błędów podczas aktualizacji?
sprawdzałeś czy problem występuje też na innych WM'ach? i czy te problemy dotyczą tylko aplikacji graficznych?
sprawdzałeś czy problem występuje też na innych WM'ach? i czy te problemy dotyczą tylko aplikacji graficznych?
bo żeby zejść do wcześniejszej wersji musisz zrobić downgrade, w Debian Reference (albo w apt howto), masz opisane jak to zrobić.stepek pisze:Sprawa jest tez troche dziwna bo postanowilem zmienic z unstable na testing (w sources dokonalem odpowiednich mmodyfikacji) i znowu dist-upgrade i figa mowi mi że wsztstko mam aktualne.
sourceslist byla caly czas taka sama i nie mysle ze byla bledna. Bralem ja chyba ze strony tutaj gdzies polecanej. Dzialalo wszystko pieknie ladnie az do tej pory.
Tez jade na sidzie ale czasami tak si ewkurze ze mnie krew zaleje. I instaluje stable (etcha) ale po dniu zazwyczaj laduje znowu na sidzie. Jakos sie przyzwyczailiem juz.
Co do bledow to wlasnie nic nie bylo, wszystko rpzeszlo tak sprawnie ze bylo to az podejrzane, restart kompa i siup
prawy przycisk myszy przestal dzialac rozwijane menu w firefoxie tez cos sie cos nie rozwijaly, nie mam pojecia nadal dlaczego.
[ Dodano: 2007-10-24, 15:53 ]
I tak z tego co widzialem (bardzo krotko sie nad tym zastanawialem gdyz komputer jest mi niezbedny) to powalily sie tylko rozwijane menu czy to wywloywane przez prawy przycisk myszy czy tez w przegladarkach (np nie moglem odpalic kadu gdyz tam potrzebne do tego jest owe rozijane menu).
Tez jade na sidzie ale czasami tak si ewkurze ze mnie krew zaleje. I instaluje stable (etcha) ale po dniu zazwyczaj laduje znowu na sidzie. Jakos sie przyzwyczailiem juz.
Co do bledow to wlasnie nic nie bylo, wszystko rpzeszlo tak sprawnie ze bylo to az podejrzane, restart kompa i siup

[ Dodano: 2007-10-24, 15:53 ]
I tak z tego co widzialem (bardzo krotko sie nad tym zastanawialem gdyz komputer jest mi niezbedny) to powalily sie tylko rozwijane menu czy to wywloywane przez prawy przycisk myszy czy tez w przegladarkach (np nie moglem odpalic kadu gdyz tam potrzebne do tego jest owe rozijane menu).