Chciałbym aby ktos pomógł mi z następujacym problemem. Otóż od jakiegoś czasu mam problemy z automatycznym montowaniem płyt cd/dvd pod KDE. Niby wszystko jest ok ale do momentu az wsadze jakas płyte pracujac w tymze menadzerze. Pojawia mi sie wtedy okno z napisem montowanie "/dev/hda" i pasek progresu stoi:/ zeby było zabawaniej jak juz TAK SIE STANIE to nie idzie wejsc do "media:/" ani z poziomu konquerora ani przez dolphina. Nie mniej jednak płyta sie montuje bo gdy przez iceweasela wchodze do "/media/cdrom" mam podglad na pliki które sie znajduja na zamontowanej płycie i moge je kopiowac. Ten problem naprawia jedynie wyłaczenie i właczenie KDE ew. "wyloguj". Zeby było zabawniej problem ten u mnie wystepuje tylko na KDE. Na gnomie jest ok.
Czy wie ktos moze w jaki sposób mozna ten problem naprawić?? W sumie najłatwiej było by mi sie przesiaść na gnome jednak nie ukrywam ze wolałbym uzywać KDE )
hmmm wszystko zrobiłem według powyższej instrukcji ale problem nie został rozwiazany;\ Nadal potrawi sie zawiesic podczas montowania i wtedy konqueror nie odpowiada przy próbie właczenia. Dla pewnosci wrzucam mojego fstaba.