Problem z automatycznym montowaniem p

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
gasnic

Problem z automatycznym montowaniem płyt w KDE

Post autor: gasnic »

Witam.

Chciałbym aby ktos pomógł mi z następujacym problemem. Otóż od jakiegoś czasu mam problemy z automatycznym montowaniem płyt cd/dvd pod KDE. Niby wszystko jest ok ale do momentu az wsadze jakas płyte pracujac w tymze menadzerze. Pojawia mi sie wtedy okno z napisem montowanie "/dev/hda" i pasek progresu stoi:/ zeby było zabawaniej jak juz TAK SIE STANIE to nie idzie wejsc do "media:/" ani z poziomu konquerora ani przez dolphina. Nie mniej jednak płyta sie montuje bo gdy przez iceweasela wchodze do "/media/cdrom" mam podglad na pliki które sie znajduja na zamontowanej płycie i moge je kopiowac. Ten problem naprawia jedynie wyłaczenie i właczenie KDE ew. "wyloguj". Zeby było zabawniej problem ten u mnie wystepuje tylko na KDE. Na gnomie jest ok.

Czy wie ktos moze w jaki sposób mozna ten problem naprawić?? W sumie najłatwiej było by mi sie przesiaść na gnome jednak nie ukrywam ze wolałbym uzywać KDE ;) )

Z góry dziekuje za Pomoc ;)
Awatar użytkownika
Yampress
Administrator

Post autor: Yampress »

gasnic

Post autor: gasnic »

hmmm wszystko zrobiłem według powyższej instrukcji ale problem nie został rozwiazany;\ Nadal potrawi sie zawiesic podczas montowania i wtedy konqueror nie odpowiada przy próbie właczenia. Dla pewnosci wrzucam mojego fstaba.

Kod: Zaznacz cały

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc      defaults        0       0
/dev/sda9       /               ext3      defaults,errors=remount-ro 0       1
/dev/sda5       /boot           ext3      defaults        0       2
/dev/sda10      /home           ext3      defaults        0       2
/dev/sda8       none            swap      sw              0       0
/dev/hda	/media/cdrom  udf,iso9660 users,noauto,ro     0       0
/dev/sda1    /mnt/win_c    ntfs-3g        rw,uid=1000,umask=0,nls=utf8,auto,showexec    0    2
/dev/sda6    /mnt/win_d    ntfs-3g        rw,uid=1000,umask=0,nls=utf8,auto,showexec    0    2
/dev/sda7    /mnt/win_e    ntfs-3g        rw,uid=1000,umask=0,nls=utf8,auto,showexec    0    2

ODPOWIEDZ