Nie moge sie dostac na linuxa :/
Nie moge sie dostac na linuxa :/
Brat mi coś pomącił na windzie i musiałem strzelić formata. Zawsze po włączeniu kompa miałem wybór Debian czy Winda ale teraz automatycznie ładuje mi sie winda :/
Miałem małe problemy techniczne dlatego nie trułem ;-) no ale to sie skończyło 
No to jedziemy.
Robiąc według opisu Kaki dla Live CD (ściągnąłem KNOPIXA ważącego 50 mega) na samym koncu po wpisaniu
powinno sie pojawić coś takiego:
mi natomiast pojawia się
i tu w sumie zabawa sie kończy.to samo miałem robiąc według tego opisu z podanego lina.
No to teraz czas na
po przejściu pierwszych formalności pojawia sie wybór partycji i tu pojawia sie problem ponieważ wszyttkie sa opisane tak samo z wyjątkiem końcówki gdzie jest
no ale powiedzmy ze na zasadzie prób i błędów znalazłem ta na której dało sie odpalić powlokę choc nie wiem czy odpaliłem akurat na tej partycji co trzeba :/
wpisując
wyskakuje komunikat ze nie znalazło takiego pliku no to dodałem
oczywiście otworzyło mi pusty plik i teraz w sumie zasadnicze pytanie czy cos schrzaniłem (pewnie tak) czy mam tu dodać wpis ??

No to jedziemy.
Robiąc według opisu Kaki dla Live CD (ściągnąłem KNOPIXA ważącego 50 mega) na samym koncu po wpisaniu
Kod: Zaznacz cały
grub
grub>
box:\#
No to teraz czas na
rescue
po przejściu pierwszych formalności pojawia sie wybór partycji i tu pojawia sie problem ponieważ wszyttkie sa opisane tak samo z wyjątkiem końcówki gdzie jest
part1
part2
.
.
.
part1
part2
.
.
.
sh3.1
wpisując
/boot/grub/menu.lst
nano
oczywiście otworzyło mi pusty plik i teraz w sumie zasadnicze pytanie czy cos schrzaniłem (pewnie tak) czy mam tu dodać wpis ??