Wczoraj ściągnąłem Debiana 4.0 Testing (debian-testing-i386-CD-1.iso z http://cdimage.debian.org/). Oczywiście zaraz po ściągnięciu postanowiłem go zainstalować. Pomyślałem, że na początek na maszynie wirtualnej. Podczas instalacji napotkałem jednak problem, z którym nie spotkałem się podczas instalacji wersji Debian 4.0 Stable (debian-40r1-i386-CD-1.iso). Mianowicie podczas instalacji nie widzę możliwości partycjonowania dysku (partition disc), nie widzę także możliwości zainstalowania Gruba lub Lilo (Install the GRUB bood loader on a hard disc) (Install the LILO bood loader on a hard disc) oraz innych kroków instalacji, które napotkałem przy instalacji Debiana Stable.
Jedyną rzeczą jaka przyszła mi na myśl to instalacja Debiana Stable i zrobienie apt-cdrom add dla płyty z Debiana Lenny i następnie aptitude dist-upgrade. Kolejno wrzucenie adresów repozytoriów dla Lenny i pobieranie pakietów potrzebnych programów. Rozwiązanie takie jednak mnie nie zadowala.
Proszę was o pomoc w moim problemie. Co powinienem zrobić aby od razu instalować Debiana w wersji Testing?
Poniżej wrzucam Print Screena: