Witam jestem nowy na forum jak i nowy w debianie. Teraz pisze post z xp bo jeszce nie umiem dokładnie obsługiwać debiana a mam taki zamiar. Windows muli i pełno wirów na niego jest. Chce uzywać debiana. Mam problem z berylem robie wszystko dobrze według instrukcji ale kiedy wpisuje w konsoli root debian-manager aby uruchomic beryla to mi sie wiesza:/ myśle że mój sprzet powinien dać rade bo mówią że beryl lepszy niż vista i ma duzo mniejsze wymagania. Posiadam Debiana 4.0 z gnome oraz wer Etch. Mój sprzet to AMD64 2.4GHz Radeon 9800XT 1.5gb ram. Nie wiem jak z sterami bo ściągłem z oficialnej strony ati steroniki pod linuxa debiana tylko że pomimo że dałem mu chmod + /scieżka to i tak nie moge ich otworzyć.. jak klikam na nie dwukrotnie pokazuje mi sie że nie można odczytać kodowania.
[ Dodano: 2007-10-12, 22:37 ]
dodam jeszcze że jak wpisuje beryl-manager mam coś takiego
zx-617bbd675f04:/home/adrux# beryl-manager
zx-617bbd675f04:/home/adrux# libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b
Prosze pomóżcie!
[ Dodano: 2007-10-12, 22:50 ]
Aha no powiem że już mi chodzi beryl

jakoś go dodałem do autostartu doinstalowalem jakieś pakiety to sterów otwartych i chodzi. tylko mam takie pytanie czemu np jak otworze menadżer ustawień beryla to mi sie jakby nie otwiera a jak zminimaliznuje i przywróce to jest orazu...
[ Dodano: 2007-10-12, 22:51 ]
PS błąd który jest w cytacie nadal sie wyświetla