Witam,
Z góry przepraszam jeżeli dałem temat w złym dziale ale mam mały problem z apache2 dzisiaj zainstalowałem i mając zaznaczony plik apache2.conf przypadkiem wcisnąłem klawisz "delete" a jako, że z linux'em jestem jeszcze nie całkiem obeznany to nie wiem jak przywrócić ten plik nie było by problemy gdybym korzystał z np.gnome bo tam jest "kosz", jak w windzie ale ja mam fluxbox'a tak więc proszę o pomoc jak nie da się nic zrobić to może Ktoś mi podeśle ten plik ? =]
Pozdrawiam
problem z apache2
Mam niestety jeszcze jeden problem a, że nie chce zaśmiecać forum to opisze go w tym temacie.
Apache dalej mi nie działa próbowałem odinstalować wszystko i zainstalować na nowo ale to nic nie pomogło apache2+ PHP5+ mysql instalowałem za pomocą apt-get i tym samym sposobem odinstalowałem jednak wszystkie pliki konfiguracyjne pozostały... na pewnym forum ktoś miał podobny problem i poradzono mu aby odinstalował apache w ten sposób "apt-get --uparge remove..." ale u mnie nic to nie dało teraz chcąc uruchomić apache pisze "No apache MPM pacage installed" nie wiem już co zrobić by apache działało tak jak powinno, jak Ktoś ma jakieś pomysły to proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Apache dalej mi nie działa próbowałem odinstalować wszystko i zainstalować na nowo ale to nic nie pomogło apache2+ PHP5+ mysql instalowałem za pomocą apt-get i tym samym sposobem odinstalowałem jednak wszystkie pliki konfiguracyjne pozostały... na pewnym forum ktoś miał podobny problem i poradzono mu aby odinstalował apache w ten sposób "apt-get --uparge remove..." ale u mnie nic to nie dało teraz chcąc uruchomić apache pisze "No apache MPM pacage installed" nie wiem już co zrobić by apache działało tak jak powinno, jak Ktoś ma jakieś pomysły to proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
może spróbuj tego:
Kod: Zaznacz cały
dpkg -r `dpkg -l | grep apache2 | awk '{print $2 }'`
dpkg -P `dpkg -l | grep apache2 | awk '{print $2 }'`