Divx web player?
unknow plugin (video/divx) ...manual install ...wtedy otwiera : [url=http://]http://www.divx.com/divx/windows/webplayer/[/url]
z tego co mi wiadomo to chyba mam jave..kiedys instalowalem..jak moge to sprawdzic...pozatym mam takie pytanie..mieszalem i kombinowalem z tym mplayyerem..i teraz po resecie nie startuja mi automatycznie Xy tzn loguje sie wykonuje komende startx i wtedy rusza...ale nie tak jak predzej ze za kazdym razem...w xorg.conf nic nie grzebalem wienc nie wiem czemu..
z tego co mi wiadomo to chyba mam jave..kiedys instalowalem..jak moge to sprawdzic...pozatym mam takie pytanie..mieszalem i kombinowalem z tym mplayyerem..i teraz po resecie nie startuja mi automatycznie Xy tzn loguje sie wykonuje komende startx i wtedy rusza...ale nie tak jak predzej ze za kazdym razem...w xorg.conf nic nie grzebalem wienc nie wiem czemu..

Po prostu daj apt-get install sun-java6-plugin jak ci powie że już jest to już masz.jave..kiedys instalowalem..jak moge to sprawdzic
Może ci wywaliło menadżer logowania?? apt-get install gmd/kdm (gnome/kde) potem daj ewentualnie jak nie zadziała update-rc.d -f kdm/gdm defaultspozatym mam takie pytanie..mieszalem i kombinowalem z tym mplayyerem..i teraz po resecie nie startuja mi automatycznie Xy tzn loguje sie wykonuje komende startx i wtedy rusza...ale nie tak jak predzej ze za kazdym razem...w xorg.conf nic nie grzebalem wienc nie wiem czemu..![]()
Ja wchodziłem na te forum napisy.info i mi działa poprzez plugin mozilla-mplayer.
no wienc :
wlasnie mi instaluje java5 ...nie wiem ale nie znalazl mi 6 patrzylem ...updatwoalem aptitude kilka razy i upgradowalem...
teraz mi java5sciaga i zaraz pozniej zrobie z menagerem logowania gdm(jestem na gnomie)..jak skoncze odrazu odp..
[ Dodano: 2007-10-03, 17:52 ]
ok a wienc prolbem xow rozwiazany
dziki...juz ok..
ale jesli chodzi o mplayra to nic
wciaz mam tylko obramowanie z koniczynka wsrodku i : click here to download plugin ://///// .... ;(((((
moze mam cos z repo...bo nie mam wciaz sun-javac6-plugin
mam tylko 5?
[ Dodano: 2007-10-03, 18:21 ]
ktos z jakas podpowiedzia co mam zrobic albo gdzie moze byc problem?....prosze o wrzelka pomoc..
Kod: Zaznacz cały
Sebubu:/home/sebolbo# aptitude install sun-java6-plugin
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Odczyt opisów zadań... Gotowe
Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "sun-java6-plugin"
Nie zostaną zainstalowane, uaktualnione ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych.
Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B.
Sebubu:/home/sebolbo# aptitude install sun-java5-plugin
teraz mi java5sciaga i zaraz pozniej zrobie z menagerem logowania gdm(jestem na gnomie)..jak skoncze odrazu odp..
[ Dodano: 2007-10-03, 17:52 ]
ok a wienc prolbem xow rozwiazany

ale jesli chodzi o mplayra to nic

wciaz mam tylko obramowanie z koniczynka wsrodku i : click here to download plugin ://///// .... ;(((((
moze mam cos z repo...bo nie mam wciaz sun-javac6-plugin
mam tylko 5?
[ Dodano: 2007-10-03, 18:21 ]
ktos z jakas podpowiedzia co mam zrobic albo gdzie moze byc problem?....prosze o wrzelka pomoc..
Hmm no mam tzn wlasnie zainstalowalem flasha i tez tylek blady..nic tzn nic sie nie zmienilo..spostrzeglem ze jak okresowo pojawia sie obcja update systemu to wywalil mi ze ma tam pare paczek do sciagniecia ale mplayer i mozilla-mplayer sa wykluczone...tak samo jak instalowalem flasha mi tez pokazal ze te programy beda pominiete....czy to w jakis sposob cos wam tlumaczy?