Divx web player?
- parrotlarch
- Beginner
- parrotlarch
- Beginner
Totem jest oczywiście gorszy niż mplayer (sam używam mplayera), ale jednak wiele osób używa tylko totema (nie bez kozery jest domyślną przeglądarką filmów w gnome), więc raczej sobie radzi (mi sprawiał problemy tylko z rmvb). Używałem totem-mozilla do otwierania filmów na stronach i nie miałem z nim problemów. Myślę, ze warto chociaż spróbować, bo jak się nie spróbuje, to nie wypada się mądrzyć.ms-trex pisze: Totem nie radzi sobie nawet z normalnym odtwarzaniem a co dopiero z osadzonymi multimediami.
Owszem miałem tę nieprzyjemność spróbowania tego domyślnego playera dla gnome ale jak w trakcie oglądania filmu nie działa jak trzeba chociażby tak podstawowa funkcja jak przesuwanie materiału wideo to raczej nie wypada go polecać.Myślę, ze warto chociaż spróbować, bo jak się nie spróbuje, to nie wypada się mądrzyć.
zrobilem tak jak zasugerowales czyli zahashowalem wrzystko poza ftp i security w repo..faktycznie poskutkowalo..tzn zainstalowalem mplayera a nastepnie mozilla-mpayer ...
niestety nie dziala nie moge ogladac przez firefoxa ani icewesel nic...w firefoxie kaze pobrac i wtyczke..a w icewesel nic kompletnie nic niepokazuje ..blank page..wienc lipa..
Jakies sugestje?
Dzieki i pozdro
niestety nie dziala nie moge ogladac przez firefoxa ani icewesel nic...w firefoxie kaze pobrac i wtyczke..a w icewesel nic kompletnie nic niepokazuje ..blank page..wienc lipa..
Jakies sugestje?
Dzieki i pozdro
Dziwne. Może przeinstaluj iceweasel, wywal go wraz z konfiguracją. Chociaż i tak od razu powinno pacać. Ale najpierw to w ogóle jeszcze kodeki musisz pobrać poprzez skrypt
A w firefoksie to chyba trzeba scieżki podać.
Kod: Zaznacz cały
/usr/share/mplayer/scripts/binary_codecs.sh install
iceweasel poszlo tzn : aptitude purge iceweasel... no i pozniej install i tez nic nie pomoglo..
Przejazlem calego firefoxa ustawienia itp i nie znalazlem zadnego odnosnika zeby podawac sciezke..jedyne co zwrocilo moja uwage to : edit ->preferences -> content ->file types... mam tam tylko odnosnie flasha czli swf i spl...
;( musialem przejsc na winde zeby ogladac 2odcinek 2seri heros...jakies jeszcze pomysly?plz
Przejazlem calego firefoxa ustawienia itp i nie znalazlem zadnego odnosnika zeby podawac sciezke..jedyne co zwrocilo moja uwage to : edit ->preferences -> content ->file types... mam tam tylko odnosnie flasha czli swf i spl...
;( musialem przejsc na winde zeby ogladac 2odcinek 2seri heros...jakies jeszcze pomysly?plz
tak sry..nie dodalem...tak sciagnolem te kodeki..w /usr/lib/iceawesel/plugins mam mplayer hm...i wlasnie zauwazylem jak uruchomilem iceweasel z konsoli i poortwieralem stronki z tymi filmami to wuywalilo w konsolii :
sprawdzilem mam totema i chcialem zainstalowac totem-mozilla i :
wienc wnioskuje ze tez go mam...hmm...;(
Sebubu:/home/sebolbo# iceweasel
totemMullYPlugin ctor [0x98c7a98]
Failed to open DBUS session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
totemMullYPlugin dtor [0x98c7a98]
totemMullYPlugin ctor [0x99bc7f0]
Failed to open DBUS session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
totemMullYPlugin dtor [0x99bc7f0]
Sebubu:/home/sebolbo# man firefox
Formatowanie firefox(1), proszę czekać...
Sebubu:/home/sebolbo# aptitude install totem-mozilla
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Odczyt opisów zadań... Gotowe
Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Nie zostaną zainstalowane, uaktualnione ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych.
Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B.
Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe
Sebubu:/home/sebolbo#