Divx web player?

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

Do oglądania filmów ze stron służy też totem-mozilla. Ma raczej mniej zależności, a silnik totem-xine już masz, bo z niego korzysta kaffeine.
ms-trex
Beginner

Post autor: ms-trex »

Zahaszuj może wszystkie wpisy prócz fp.pl.debian.org i security i zrób jeszcze raz update. W debian multimedia też jest mplayer to może przez to i pokaż co ci tym razem wywali przy instalacji.
Totem nie radzi sobie nawet z normalnym odtwarzaniem a co dopiero z osadzonymi multimediami.
Awatar użytkownika
parrotlarch
Beginner

Post autor: parrotlarch »

ms-trex pisze: Totem nie radzi sobie nawet z normalnym odtwarzaniem a co dopiero z osadzonymi multimediami.
Totem jest oczywiście gorszy niż mplayer (sam używam mplayera), ale jednak wiele osób używa tylko totema (nie bez kozery jest domyślną przeglądarką filmów w gnome), więc raczej sobie radzi (mi sprawiał problemy tylko z rmvb). Używałem totem-mozilla do otwierania filmów na stronach i nie miałem z nim problemów. Myślę, ze warto chociaż spróbować, bo jak się nie spróbuje, to nie wypada się mądrzyć.
ms-trex
Beginner

Myślę, ze warto chociaż spróbować, bo jak się nie spróbuje, to nie wypada się mądrzyć.
Owszem miałem tę nieprzyjemność spróbowania tego domyślnego playera dla gnome ale jak w trakcie oglądania filmu nie działa jak trzeba chociażby tak podstawowa funkcja jak przesuwanie materiału wideo to raczej nie wypada go polecać.
sebolbo

Post autor: sebolbo »

zrobilem tak jak zasugerowales czyli zahashowalem wrzystko poza ftp i security w repo..faktycznie poskutkowalo..tzn zainstalowalem mplayera a nastepnie mozilla-mpayer ...
niestety nie dziala nie moge ogladac przez firefoxa ani icewesel nic...w firefoxie kaze pobrac i wtyczke..a w icewesel nic kompletnie nic niepokazuje ..blank page..wienc lipa..
Jakies sugestje?
Dzieki i pozdro
ms-trex
Beginner

Dziwne. Może przeinstaluj iceweasel, wywal go wraz z konfiguracją. Chociaż i tak od razu powinno pacać. Ale najpierw to w ogóle jeszcze kodeki musisz pobrać poprzez skrypt

Kod: Zaznacz cały

/usr/share/mplayer/scripts/binary_codecs.sh install
A w firefoksie to chyba trzeba scieżki podać.
sebolbo

iceweasel poszlo tzn : aptitude purge iceweasel... no i pozniej install i tez nic nie pomoglo..
Przejazlem calego firefoxa ustawienia itp i nie znalazlem zadnego odnosnika zeby podawac sciezke..jedyne co zwrocilo moja uwage to : edit ->preferences -> content ->file types... mam tam tylko odnosnie flasha czli swf i spl...
;( musialem przejsc na winde zeby ogladac 2odcinek 2seri heros...jakies jeszcze pomysly?plz
ms-trex
Beginner

¦ciągnąłeś te kodeki?
sebolbo

tak sry..nie dodalem...tak sciagnolem te kodeki..w /usr/lib/iceawesel/plugins mam mplayer hm...i wlasnie zauwazylem jak uruchomilem iceweasel z konsoli i poortwieralem stronki z tymi filmami to wuywalilo w konsolii :

Sebubu:/home/sebolbo# iceweasel

totemMullYPlugin ctor [0x98c7a98]
Failed to open DBUS session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
totemMullYPlugin dtor [0x98c7a98]

totemMullYPlugin ctor [0x99bc7f0]
Failed to open DBUS session: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
totemMullYPlugin dtor [0x99bc7f0]
Sebubu:/home/sebolbo# man firefox
Formatowanie firefox(1), proszę czekać...
sprawdzilem mam totema i chcialem zainstalowac totem-mozilla i :

Sebubu:/home/sebolbo# aptitude install totem-mozilla
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Odczyt opisów zadań... Gotowe
Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Nie zostaną zainstalowane, uaktualnione ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nie uaktualnianych.
Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B.
Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe
Sebubu:/home/sebolbo#
wienc wnioskuje ze tez go mam...hmm...;(
ms-trex
Beginner

No to w takim razie wywal tego totema.
ODPOWIEDZ