mam krzaki w konsoli. Wszystki pakiety które pisze w FAQ mam zaaktualizowane, manuale mam po polsku jednak występują w nich polskie znaki, ale to najmniejszy problem, największym jest że mc jest źle wyświetlany, znaki nachodzą na siebie a zamiast lini mam kwadraty. Wie ktoś może jak to naprawić?
A jak sprawdzić dokładnie wersje? Bo ja przejąłem serwer po kimś i po prostu były w szafie płytki z Debianem Sarge to po tym wnioskuję. W /etc/debian-version jest napisane ,,stable'' tylko.
A jak sprawdzić dokładnie wersje? Bo ja przejąłem serwer po kimś i poprostu były w szafie płytki z debian sarge to po tym wnioskuje w /etc/debian-version pisze stable tylko...
wracając do problemu to ktoś wie jak go rozwiązać?
//edit
zauważyłem dziwną sprawę, polskie znaki mogę wpisywać ALE... jak pisze np ą i potem chce napisać ń to za pierwszym wciśnięciem kombinacji alt+n pojawia się ą a dopiero za drugim ń i tak z każdą kompbinacją zanków, może ta informacja coś pomoże wam
Jest to dość duży serwer a to jest moja pierwsza styczność z debianem, na codzień używam innej dystrybuji także nie chce zepsuć sprawy, więc poczekam jeszcze z tą aktualizacją :P