gnome-session wymaga nowszej wersji gnome-control-center...
-
- Beginner
gnome-session wymaga nowszej wersji gnome-control-center...
Po ostatniej aktualizacji zauważyłem w Synapticu, że jedno się nie zaktualizowało. było to gnome-session. Klikam na "aktualizuj' gnome-session, ale on poinformował, że potrzebna jest nowsza wesja gnome-control-center. Ja mam najnowszą wersję gnome-control-center, a mam Sida. I co ja biedny, nieszczęśliwy mam teraz zrobić? :-(
-
- Beginner
zauważyłem, że ty też jesteś na sidzie... 8-)qbsiu pisze:Tak to jest siedzieć na sidzie
mi się pierwszy raz tak zdażyło - może za krótko jestem na sidzieqbsiu pisze:Czasem są braki w zależnościach
bym dodał "...i być cierpliwym". cóż linux uczy cierpliwości (przynajmniej osobę która przechodzi z Windy na linuxa) ...qbsiu pisze:Należy czekać
-
- Beginner
wole te z GUI ]velmafia pisze:narzędzia konsolowe
widziałem coś takiego pod ubuntu jak Dodaj / Usuń programy w menu Aplikacje. Jest takie coś w debianie.
Różniło się od dynaptica tym, że było fajnie podzielone na kategorie, a obok kategorii był obrazek, a jak kliknąłeś żeby coś zainstalować to sie nie pytał czy zainstalować niezbędne pakiety i obok każdego pakietu / programu była jego ikonka, a ja z reguły lubię takie "ładnie wyglądające bajery. :mrgreen:
[/OT]