Mam problem z odpaleniem compiza na debianie. Przejrzałem dziesiątki stron znalezionych w google. Szukałem również na tym forum. I nie znalazłem nic co by rozwiązało problem.
A wygląda to tak:
$ compiz --replace
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No GLXFBConfig for default depth, this isn't going to work.
/usr/bin/compiz.real (core) - Error: Failed to manage screen: 0
/usr/bin/compiz.real (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
$ glxinfo | grep "direct rendering"
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
Chciałbym... jest taki problem, że wersja gcc, która jest "aktualna" jest inna niż ta którą był kompiowany kernel.
U mnie instalotor nvidii wyświetla ostrzeżenie, ale instalacja jest możliwa jak najbardziej. Twierdzi że wolałby gcc-4.1 zamiast gcc-4.2 i zadaje pytanie czy przerwać z tego powodu instalacje. Wystarczy się nie zgodzić.
Jeśli nie zainstalujesz sterowników to compiza nie odpalisz.
daję "NIE" kiedy jest to ostrzeżenie i instalator sobie kompiluje. Jednak gdy prubuje on załadować moduł to jest błąd a w logu jest info takie jak podałem w poprzednim poście
[ Dodano: 2007-09-22, 20:37 ]
daję "NIE" kiedy jest to ostrzeżenie i instalator sobie kompiluje. Jednak gdy prubuje on załadować moduł to jest błąd a w logu jest info takie jak podałem w poprzednim poście
Może po prostu spróbuj przestawić zmienną środowiskową, którą nvidia używa do kompilatora z wersji gcc-4.1, a pewno teraz jest na gcc-4.2. To chyba będzie zmienna CC.
glx nie jest ci niezbędny(a może nawet przeszkadza). Ja u siebie go nie używałem na compiz 0.2.2 i compiz-fusion 0.5.2 i wszystko działało jak należy. Proponuję więc wstawić # przy:
A jaką masz wersję z repozytorium 0.5.2?
Bo u mnie jest coś podobnego, założyłem nawet z tego powodu osobny wątek dzisiaj. Zerknij i zobacz czy przypadkiem nie masz tego samego problemu.