A wiec, po upgradzie systemu do testing i zmianie jadra na 2.6.21 nie moge ustawic sterownikow fglrx. Na ati laduje iksy ale bez akceleracji a jak wpisze w xorg.conf fglrx to wywala blad przy startx x dodaje moj log z xorg jako zalacznik. Pomozcie bardzo prosze.
A wiec stwierdzilem ze nie mam modulu fglrx. Lecz jak probuje zalaczyc to wyskakuje co takiego w logu:
FATAL: modpost: GPL-incompatible module fglrx.ko uses GPL-only symbol 'paravirt_ops'
[ Dodano: 2007-09-20, 11:29 ]
Panowie i Panie doszedlem do tego ze trzeba przekompilowac jadro wylaczajac PARAVIRT.
I tu moja prosba czy moze mi ktos napisac jak przekompilowac moje jadro zeby to wylaczyc. Tylko krok po kroku prosze bo nie daje rady.
[ Dodano: 2007-09-20, 13:19 ]
Dobra Panowie i Panie zrobilem. Okazalo sie ze sterowniki ati 8.38 nie wspieraja mojej karty.
Zainstalowalem sterowniki 8.28 tylko potrzebuje pliku fglrx-kernel (z numerem 8.28) do jadra 2.6.21. Nie wiem jak go zrobic bo w repo jest tylko ten plik dla jadra 2.6.18 (stable) i dla 2.6.21 (testing) ale dla sterownikow 8.38
[ Dodano: 2007-09-20, 15:24 ]
Ok. Poddałem się. Wróciłem do jądra 2.6.18. I tu działa. Jednal chciałbym aby ktoś napisał mi jak zmienić jądro np. na 2.6.21 aby sterowniki fglrx pozostały 8.28. Moje pytanie jest postawione ponieważ przy zmianie jądra nie działają mi te sterowniki (jądro jest do sterowników 8.38 a one nie supportują mojej karty Radeon 8500).