[SOLVED] KDE - puste centrum sterowania

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Kaka'
Senior Member

[SOLVED] KDE - puste centrum sterowania

Post autor: Kaka' »

Chciałem "poznać" KDE i nigdy mi to nie wychodziło. Na sarge to wolno chodziło a teraz (testing) to nic nie mogę konfigurować bo w centrum sterowania nic nie ma. Wszystko to co powinno być w centrum sterowania jest w "Menu KDE >> zgubione znalezione". Nie wiem czemu tak jest. Czy ja coś zrobiłem, a może to jest błąd? Ale błędów nie powinno być, już niedługo premiera etch...

Daje screena: http://img415.imageshack.us/my.php?imag ... anuus1.png Co prawda zrobiłem go pod GNOME ale to samo jest w KDE.

Za wszelkie sugestie i pomoc z góry bardzo dziękuję!
Pozdrawiam!
chyl-o
Junior Member

Post autor: chyl-o »

Spróbuj tego:

Kod: Zaznacz cały

ln -s /etc/xdg/menus/applications-merged/kde-essential.menu /etc/xdg/menus/kde-applications-merged/kde-essential.menu
Kaka'
Senior Member

debian:/home/kaka# ln -s /etc/xdg/menus/applications-merged/kde-essential.menu /etc/xdg/menus/kde-applications-merged/kde-essential.menu
ln: tworzenie dowiązania symbolicznego `/etc/xdg/menus/kde-applications-merged/kde-essential.menu' do `/etc/xdg/menus/applications-merged/kde-essential.menu': Nie ma takiego pliku ani katalogu

Nie ma u mnie tego folderu:
/etc/xdg/menus/kde-applications-merged/kde-essential.menu

[ Dodano: 2006-11-28, 18:30 ]
Nom utworzyłem ten folder i teraz dowiązanie poszło. Teraz tylko obacze czy centrum sterowania działa.

[ Dodano: 2006-11-28, 18:31 ]
Debian, jesteś genialny! Działa! :)

Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
chyl-o
Junior Member

Post autor: chyl-o »

To oficjalny bug kde. A rozwiązanie znalazłem tutaj: http://forums.debian.net/viewtopic.php? ... rol+center
Kaka'
Senior Member

Ja także szukałem po necie ale nic nie znalazłem, widać brak mi doświadczenia w szukaniu...

Jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiam!
Zablokowany