Co wybra

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
cudny
Beginner

Co wybrać compiz/beryl/xgl/aiglx

Post autor: cudny »

Witam, zastanaiwam się nad instalacją tego "kosmosu" na kde ;)

Tylko po pierwsze: Chce mieć pewność, że nie sypnie mi się system, ani sam fluxbox. Kde może się sypać :) Kombajny się lubią psuć ( wiem, bo sąsiad ma :P i nic nie robi tylko naprawia :P )

Mam zainstalowane sterowniki nvidii, rendering jest Logo nvidii sie pojawia przy starcie

Mój system to Debian testing Lenny

Teraz co wybrać? I w ogole o co w tym wszystkim chodzi, bo się gubie :D

Więc tak:
Pierwsza opcja beryl/compiz: beryl z tego co wyczytałem jest już nierozwijany, mogą być kłopoty z działaniem, nie opłaca się go instalować, czyli COMPIZ?

Xgl/Aiglx: Xgl też jest stary, Aiglx nowszy, czy Aiglx będzie odpowiedni?

I teraz jak mam to zainstalować, skonfigurować?????

Sorry, że tyle pytań, ale naprawdę wujek gugle nie powiedział nic o instalacji compiza, aiglxa.

W ogóle jak to jest? compiz to jest aiglx, czy aiglxa się instaluje?? :P Może durne pytanie, ale nigdy się tym nie interesowałem, ostatnio zacząłem sporo czytać na ten temat, i dalej nie wiem :P
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Dział

Kod: Zaznacz cały

Opisy HOW TO
temat

Kod: Zaznacz cały

Jak zainstalować Compiz Fusion
cudny
Beginner

Post autor: cudny »

Deathman, dziękuję za info, ale ten temat już przewałkowałem, compizconfig-settings-manager nie ma kandydata do instalacji, wiedziałem, że tego nie zainstaluje :P

Mam zamiast niego zainstalować ccsm?

[ Dodano: 2007-08-30, 18:17 ]
OK, compiz zainstalowany, śmiga aż miło, nie ma belek, ale po emerald --replace wszystko jest OK :) Właśnie się bawie w konfigurację :)
ODPOWIEDZ