Oto mój pierwszy post na tym forum

Od kilku dni jestem użytkownikiem debiana etch 4.0 64bit.
System ma być przeznaczony na serwer www, mail, dns, mysql i ftp.
Docelowo ma obsługiwać około 10 domen internetowych (około 10000 odwołań do www dziennie / domenę, obsługa kilku skrzynek pocztowych itp)
Do tego celu kupiłem Core 2 Du E6550, 4 x 1024 DDR2 800 CL5, HDD 400 GB SATA 16mb, płyta głowna Asus Striker Extreme. Całość oczywiście złorzona, nie jest to profesjonalny serwer ale jak porównywałem ich ceny do tego co można kupić i złorzyć samemu - zaryzykowałem..
Całość zostanie podłączona do internetu łączem 2 mb symetrycznym (wydzielone pasmo z atm 100 mb od znajomego dostawcy).
Pozostaje mi jeszcze nabyć dobry ups i zewnętrzny firewall, co możecie polecić aby to prawidłowo funkcjonowało, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku

Chciałbym spytać jak oceniacie taką konfigurację, czy podoła ona takiej wydajności, co może zmienić??
Wszystkie strony obecnie działają w NETART (mam wykupionych kilka usług Active) i działa to bez problemu, tyle że ich zaplecze odbiega od mojego... Miałem okazję czytać w internecie o takich rozwiązaniach jak moje, o serwerach dedykowanych według mnie komputer nie jest zły do tego do czego ma być przeznaczony.. Dzisiaj testowałem czas generowania stron i u mnie wychodzi dużo lepiej niż w netart, tylko że wszystkie odwołania są z sieci lokalnej do serwera..
Wiem, że temat wielokrotnie poruszany, ale mam nadzieję że ktoś mi odpowie..
Pozdrawiam