Requested 'glib-2.0 >= 2.13.4' but version of GLib is 2.12.13
Requested 'gtk+-2.0 >= 2.11.6' but version of GTK+ is 2.10.13
Requested 'gtk+-unix-print-2.0 >= 2.11.6' but version of GTK+ is 2.10.13
Chciałem zdobyć najnowszą wersję epiphany, ale nawet przy kompilacji są potrzebne paczki nowszego gnome.
Jak zainstalowałem deb'a gtk+-2.0 czy coś w tym stylu (chyba nawet z "-0" na końcu) z repo gutsy'ego to znów problem z zależnościami, bo reszta paczek gnome wymaga starszej wersji gnome. apt-get -f install chciał mi wywalić całego gnome (pierwsze na liście było abiword ;P ) więc packages.debian.org i pobrałem z tamtąd tą starszą wersję gtk+-2.0-0.
EDIT: Jak zwykle będzie trzeba pobawić się z zależnościami ;-)
EDIT 2: Nie da rady z pojedyńczymi pakietami - bo ciągną za sobą masę zależności - jedyne wyjście to aktualizacja całego gnome'a
EDIT 3: Na szczęscie obyło się tylko na przywróceniu tych pakietów z packages.debian.org przy pomocy dpkg - bo tak to apt-get -f install chciał wywalić wszystkie pakiety gnome'a :mrgreen:
Jeśli spróbujesz poniższego opisu na mieszane środowisko, możesz doświadczyć pewnych konfliktów z zależnościami. Dobrym zwyczajem jest nie mieszanie różnych dystrybucji. Poniższy rozdział jest dla ludzi, którzy licząc się z ryzykiem chcą poeksperymentować.