Brak "o z kreska" z klawiatury (ALT+O nie dzia

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
giaur
Member

Brak "o z kreska" z klawiatury (ALT+O nie działa)

Post autor: giaur »

Witam,

Od pewnego czasu przy probie wpisania o z kreska (Prawy alt + O) otrzymuje jakies dziwne znaczki... (nie dziala w prawie zadnym programie)

Inne polskie litery dzialaja jak trzeba, tylko ó nie działa. Co może być przyczyną?

[edit]
Zauważyłem że nie działa tylko w aplikacjach opratych o QT, na przyklad teraz w FF jest ok, ale w Konqueror/Kadu już nie. Tylko z jednego (mojego) konta jest taki problem, inni użytkownicy tego nie mają...
Demerzel
Beginner

Post autor: Demerzel »

W katalogu domowym powinien być paliczek .kde jest w nim Twoja konfiguracja KDE może usunięcie rozwiąże problem.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Demerzel pisze:W katalogu domowym powinien być paliczek .kde jest w nim Twoja konfiguracja KDE może usunięcie rozwiąże problem.
Odradzam usuwanie tego katalogu. Są tam ustawienia wszystkich K-programów. Zmień tymczasowo jego nazwę.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Wolałbym uniknąć resetowania wszsytkich moich ustawień KDE - chciałbym raczej zlokalizować problem.

Szukam, szukam i nie wiem co może powodować takie zachowanie. Oto jak wygląda o z kreska pisane w Konqueror: ��
daris
Beginner

Post autor: daris »

Kiedyś też miałem problem z "ó" (zamiast tego dwa prostokąty, ale kopiowanie wyglądało normalnie). U mnie pomogło to
ODPOWIEDZ