Audacious przywiesza si

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
daris
Beginner

Audacious przywiesza się podczas odtwarzania streamów

Post autor: daris »

Na audaciousie jeszcze nigdy nie widziałem tekstu:
Buforowanie... xx%
bo zawsze w tym czasie następował zwis - i po tym albo się odwiesił i zaczął odtwarzać, albo trzeba go było przykillować.

Zainstalowałem xmms'a i on chodzi normalnie - wyświetla ten napis "buforowanie" i nie wiesza się. Co jest z tym audaciousem? Od dwóch dni przesiadłem się na xmmsa bo normalnie nie mogę już z audaciousem.

Na amaroku było (bo już dawno z niego nie korzystam) podobnie - czyli przywieszanie się.

Już rózne streamy próbowałem odtwarzać (aac, mp3, ogg) i przeważnie audacious się przywiesza, a xmms nie ma z tym żadnych problemów.

Skompilowałem sobie właśnie audaciousa ale jeszcze nie chce mi nic czytać i odtwarzać bo brakuje mu wtyczek (audacious-plugins). Właśnie biorę się za kompilację wtyczek. Zobaczymy czy to coś pomoże. Jak problem się nie rozwiąże to pewnie zostanę na xmmsie z bydlastymi czcionkami ;-)

EDIT: Skompilowałem plugins i plugins-ugly ale nie chce odtwarzać streamów w mp3 czy ogg - kiedyś też były niezłe kłopoty z audaciousem i streamami - chyba jednak zostanę na xmmsie
ODPOWIEDZ