instalacja debiana 32-bit na core 2 duo

Pomoc dotycząca instalacji systemu
blady

instalacja debiana 32-bit na core 2 duo

Post autor: blady »

Witam
Mam procesor intel core 2 duo. Debiana udało mi się zainstalować bez problemu w wersji amd64 i ogólnie działa wszystko ok chociaż co chwile mam problem że jakieś paczki są tylko w wersji 32-bit. Wiem że można wymuszać, chrootować, i stosować różne magiczne sztuczki (tak zainstalowałem flesha itp), ale chciałbym spróbować zainstalować wersje 32-bit(przynajmiej do czasu aż systemy desktopowe 64-bitowe nie staną się jakimś standardem). Długo się nad tym męczyłem zanim przesiadłem sie na wersje 64-bit a problem był ogólnie nie tyle z procesorem co z sterownikami do kontrolera sata2, Z tego co wiem jajko 2.6.20 wspiera sata i core 2 duo ale jak zainstalować debiana od razu na jajku 2.6.20 (lub jeszcze lepiej 21). Przy instalacji problem u mnie wystepował po reboocie, instalacja doszła do końca ale wywalało sie po restarcie gdy system miał sie uruchomić z dysku. Czy ktoś wie jak zainstalować debiana z najnowszym jądrem ewentualnie czy komuś udało się zainstalować na core 2 duo z sata??
kabzior
Beginner

Re: instalacja debiana 32-bit na core 2 duo

Post autor: kabzior »

Ja przedwczoraj instalowałem Daily Built Lenny'ego z 30.7.2007 (netinstall) i dostałem domyślnie jądro 2.60.20-2.

jk
blady

Post autor: blady »

Próbowałem przed chwilą na wirtualnej maszynie, i dostałem jajko 2.6.21 rewelacja. Spróbuje jeszcze zainstalować system od nowa zobaczę czy na tym jajku pujdzie. Dzięki za pomoc. Jak tylko zainstaluje system na nowo dam znać czy się udało.
ODPOWIEDZ