Jak wyedytowa

Pomoc dotycząca instalacji systemu
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

kabzior, możesz też zainstalować mini linuksa na wirtualnej maszynie (np. qemu) i sprawdzić co i jak :) Ale gwaranta działania masz :) Zresztą, Windowsowy bootloader działa podobnie. Powiedzmy, że masz Win98 i XP na 2 partycjach, odpowiednio C i D. Usuniesz Win 98, ale bootloader pozostanie, choć Win 98 nie uruchomisz ;-) (Zresztą, przejrzyj plik boot.ini, jeśli masz Windowsa, to taki niby-odpowiednik /boot/grub/menu.lst)
kabzior
Beginner

Post autor: kabzior »

Ventrue nie mam już MS Windows, Debiana mam już zainstalowanego i mam z nim mnóstwo "zabawy" póki co. Męczę się z mnóstwem problemów, za to wiem że czeka mnie nagroda w postaci super systemu, chociażby szybkość - nieporównywalna z Ubuntu... chociaż Firefox (Iceweasel w zasadzie) nadal uruchamia się 9 sekund!!! Skandal :(

jk
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

kabzior, fakt, czas uruchomienia FF (Iceweasel'a) jest długi, ale... u mnie nie włącza się 9 sekund. (Ew. standardowe "ej, u mnie działa :mrgreen: ) To chyba jakaś losowa przypadłość :D Miejmy nadzieję, że z wersji na wersję będzie to poprawione, jak i mniejsze zużycie pamięci...
kabzior
Beginner

Post autor: kabzior »

Ventrue pisze:kabzior, fakt, czas uruchomienia FF (Iceweasel'a) jest długi, ale... u mnie nie włącza się 9 sekund. (Ew. standardowe "ej, u mnie działa :mrgreen: ) To chyba jakaś losowa przypadłość :D Miejmy nadzieję, że z wersji na wersję będzie to poprawione, jak i mniejsze zużycie pamięci...
Tak, wiem, SOA... wrrrr... ]top[/i] nie osiągnęło nawet 10% zajętości pamięci. Zresztą niezależnie jak długi mam uptime to jeszcze nigdy nie widziałem żeby wykorzystanie pamięci u mnie w systemie przekroczyło pół giga (znaczy to właściwe, pomijając bufor i cache, bo tak to kwadrans po uruchomieniu już jest zajęty 1 GB oczywiście).

jk
ODPOWIEDZ