Instalacja OpenOffice ux PL
U mnie ładnie się zainstalowało bez żadnego błędu, ale gdy chcę uruchomić to nic się nie dzieje, więc uruchamiam z konsoli a tam taka niespodzianka:
Za każdą pomoc z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2006-11-05, 17:58 ]
Teraz tak patrzę, że dokładnie to ja nie opisałem mojego problemu. No to od początku:
1)¦ciągnąłem OpenOffice - DEB 2.0.4-1 z http://www.ux.pl/openoffice/?page=download
2)instaluje paczki: dpkg -i *.deb
3)Uruchamiam ale nic się nie dzieje
4)Uruchamiam z konsoli i wyskakuje taki błąd:
6)dalej ten sam błąd
Tak to mniej więcej wyglądało. Jeśli ktoś wie czym to jest spowodowane i jak można to naprawić to będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam!
"Przegogliłem" chyba cały net (prawie 2h) ale wszędzie pisze żeby zainstalować ponownie. No to zrobiłem to jednak nic nie pomogło. Nic więcej nie znalazłem :/ Więc wie może ktoś czego to jest wina?kaka@debian:~$ openoffice.ux.pl-2.0 -writer %U
no suitable windowing system found, exiting.
Za każdą pomoc z góry dziękuję!
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2006-11-05, 17:58 ]
Teraz tak patrzę, że dokładnie to ja nie opisałem mojego problemu. No to od początku:
1)¦ciągnąłem OpenOffice - DEB 2.0.4-1 z http://www.ux.pl/openoffice/?page=download
2)instaluje paczki: dpkg -i *.deb
3)Uruchamiam ale nic się nie dzieje
4)Uruchamiam z konsoli i wyskakuje taki błąd:
5)Instaluje ponowniekaka@debian:~$ openoffice.ux.pl-2.0 -writer %U
no suitable windowing system found, exiting.
6)dalej ten sam błąd
Tak to mniej więcej wyglądało. Jeśli ktoś wie czym to jest spowodowane i jak można to naprawić to będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozdrawiam!
Dzięki POX! Nawet nie wiedziałem o tej paczce myspell-pl Zainstalowałem jeszcze raz openoffice z repo i działa sprawdzanie pisowni! Jeszcze raz dzięki!
Dobra sprawdzanie pisowni już mam, ale teraz już z czystej ciekawości pytam dlaczego przy openoffice.ux.pl wywala mi taki błąd? Nie ukrywam, że wolałbym z tej wersji korzystać no bo jest nowsza i zawsze jakieś nowe rzeczy są no ale przez ten błąd nawet nie mogę go uruchomić. Dlaczego?
Pozdrawiam!
Dobra sprawdzanie pisowni już mam, ale teraz już z czystej ciekawości pytam dlaczego przy openoffice.ux.pl wywala mi taki błąd? Nie ukrywam, że wolałbym z tej wersji korzystać no bo jest nowsza i zawsze jakieś nowe rzeczy są no ale przez ten błąd nawet nie mogę go uruchomić. Dlaczego?
Pozdrawiam!