Grub error 22

Ogólne pytania dotyczące systemu
Homond

Grub error 22

Post autor: Homond »

Witam Forumowiczow

Dzis instalacja Debiana po instalacji error GRUB 22 mam 3 dyski na kazdym system czyli 2 x winda i 1 x linux co z tego jak rozruch ma error 22 ma ktos jakis pomysl ?.

Obecnie mam odpiete 2 dyski z Debianem i Winda XP pracuje na Windows 2003 serwer.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Homond

No i co nie ma tam nic o error 22 :shock: Pisze cos tam jak zozobaczysz ekran z wyborem a ja nie widze go bo mam error 22
Kaka'
Senior Member

Przeczytaj cały ten poradnik.
Homond

Wiesz sory moze ty masz czas czytac cale poradniki ale ja nie chodzilo mi tylko o ten blad ....

Czy zeby ugotowac zupe pomidorowa tez czytasz cala ksiazke kucharska ? Pozatym jestem Lama w temacie linuxa i odsylanie mnie do poradnikow mija sie z celem bo nie rozumie tych pojec co tam sa wypisane bardziej liczylem na jakas bezposrednia pomoc.
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Homond

nikt nie karze ci czytać całego poradnika - wystarczy fragment dotyczący problemu który masz. przecież mając problem z grub nie musisz czytać rozdziału o metodach instalacji pakietów. zastanów sie co piszesz :]. co to jest "bardziej bezpośrednia pomoc" ?? ktoś ma cie odwiedzić w domu ?? sory ale to nie płatny helpdesk. nawiązując do twojej wypowiedzi - sory może ty masz czas przepisywać nonstop te same porady dla każdego pytającego z osobna ale imo wystarczy napisać raz a przeczytać mogą wszyscy ... którym chce sie przeczytać.
Homond

darkwater,

Moze masz klopoty ze zrozumieniem kolega Kaka', napisal wyraznie
Przeczytaj cały ten poradnik.
Po czy ty piszesz
nikt nie karze ci czytać całego poradnika
Wiec co twoj post wnosi do tematu ???
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Homond

skoro nie potrafisz bardziej precyzyjnie określić natury problemu to nie dziw sie że dostajesz równie ogólne porady. co do czytania CA£EGO poradnika: wystarczy że doczytasz go do miejsca gdzie znajdzie sie informacja pomocna w twoim problemie. imo są to posty 5-8. nie oczekuj że ktoś poprowadzi cie za rączke skoro nie przejawiasz chęci do minimalnego choć wysiłku. nie masz czasu na czytanie poradnika ale na bezcelowe dyskusje na forum czasu ci nie brak :)
Kaka'
Senior Member

Ojej - przecież dokładnie wiesz, że nie mówiłem tego dosłownie - chodziło mi o to, żebyś przeczytał w tym poradniku odpowiedni fragment - tam napisałem o błędach GRUBa więc nie wiem w czym problem.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

22 : No such partition
This error is returned if a partition is requested in the device part of a device- or full file name which isn't on the selected disk.
dokumentacja
ODPOWIEDZ