Wskaźnik myszki i pulpity w KDE

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
stoper
Beginner

Wskaźnik myszki i pulpity w KDE

Post autor: stoper »

Witam. Mam zainstalowanego Lenny. Może ktoś doradzi jak pozbyć się uporczywego przełączania pulpitów w KDE po najechaniu wskaźnikiem myszki na brzeg ekranu, jak to ma miejsce np w xfce?
Nie pamiętam gdzie uaktywniłem tę opcję i teraz doprowadza mnie to do szału, gdy przypadkowo przeciągnę wskaźnik do brzegu ekranu.
Przeszukałem funkcje w panelach centrum sterowania i konfiguracji pulpitu i nie mogę tego wyłączyć. Fajna rzecz, tylko w nadmiarze irytująca.
Przepraszam za zaćmienie umysłu, który najpierw przełączył a teraz zapomniał czym. :-P
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

To jest w: Control Center > Desktop > Window Behavior > Advanced > Active Desktop Borders
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

centrum sterowania > pulpit > okna > zaawansowane > aktywne brzegi pulpitu - pozycja wyłączone
stoper
Beginner

Post autor: stoper »

Panowie ruun i darkwater jestem Wam jednakowo wdzięczny za uwolnienie mnie od ciągłej ostrożności, aby nie przekroczyć wskaźnikiem brzegów okna. Oczywiście Wasza dorada działa!
A ja tego nie umiałem znaleźć. Pozwolę sobie przydzielić Wam po 1 punkcie wciskając "pomógł"
gdyż wyzwoliliście mnie od nerwowego załamania. ;-)
Serdeczne dzięki i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ