Ja takiej opcji u siebie nie widzę. Wchodzę do System -> Administracja -> Czas i data i nie ma tam nic o sposobie wyświetlania daty. W ustawieniach apletu też nic nie ma.
daris pisze:Wczoraj zrobiłem apt-get upgrade i mam dziwny format daty na panelu gnome'a: Pt 20 VII, 16:55
Czy nie można z powrotem zmienić VII na nazwę miesiąca w skrócie (3 pierwsze litery)?
stepek, chyba z tego postu widać gdzie jest problem. Aplet na panelu GNOME. Nie sądzę, żeby jakieś globalne ustawienia miały tu zastosowanie, to raczej indywidualna sprawa tego apletu. Taka pierdoła, ale faktycznie lepiej to wyglądało przed zmianą.
Spass pisze:chyba z tego postu widać gdzie jest problem. Aplet na panelu GNOME. Nie sądzę, żeby jakieś globalne ustawienia miały tu zastosowanie, to raczej indywidualna sprawa tego apletu. Taka pierdoła, ale faktycznie lepiej to wyglądało przed zmianą.
No co Ty nie powiesz ? :mrgreen:
W takim razie jak wytłumaczysz fakt, że polecenie : date
w konsoli wyświetla :
No nie mam gnomer przy sobie ale ptrzeciez pisze Ci wyraznie gdzie tego szukac. Kliknij prawym na zagarze i moze tam poszukaj. Przeciez to nie jest takie skomplikowane by samemu nie moc poszukac jak ktos pisze czego szukac.