Gdy montuje partycję jako root wszystko jest ok. Natomiast gdy próbuje to zrobić jako zwykły uźytkownik poleceniem mount /mnt/hda6 to niby nie wyrzuca błędu (żadnego komunikatu) ale partycja jest dalej niezamontowana. Ktoś może wie jak to naprawić?
Pozdrawiam.
Ostatnie 0 zmień na 2, wywal opcję user i zastąp ją uid Twojego usera. Dodaj opcję umask (niby jeżeli wartość umask jest równa 0, to ten wpis nic nie daje... jednak bez tego, nie chciało działać w trybie rw dla usera)
ampersandt pisze:Po dodaniu opcji user efekt niestety taki sam jak w pierwszym poście
Ja miałem to samo. Zadziałało dopiero przy takim wpisie jaki podałem trochę wyżej, z tym, że partycja była montowana automatycznie. Wpisy ze strony z opcją defaults też nie chcialy mi działać...
Kombinuj Na forum było już dużo wątków odnośnie ntfs-3g tak, że powinieneś znaleźć rozwiązanie ^^
No właśnie kombinuje i zainstalowałem ntfs-3g z wersji niestabilnej (mam lennyego). Teraz mogę swobodnie zamontować natomiast nie mogę odmontować xD Tak czy siak dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.