Compiz fusion i filmy
Compiz fusion i filmy
Jak okno z obrazem video jest przezroczyste to zamiast obrazu widać niebieskie pole. Jak zrobię nieprzezroczyste (alt+kulka) to wtedy jest wideo, ale przy na przykład przenoszeniu okna (wtedy robi się przezroczyste) znów jest niebieskie pole.
Przy efektach zawsze jest niebieskie. Przy obracaniu kostką jest tak jakby dziwnie wyświetlane tylko w jednym miejscu i widać tylko to w miejscu gdzie ten film. Tak samo jak na filmie jest jakieś okno z przezroczystością to pod tym oknem nie ma filmu tylko niebieskie pole.
Co zrobić żeby compiz lepiej sobie radził z filmami?
Chyba nie jest to związane z tym że siedzę na 16-bitowej jakości kolorów bo na 24 mi muli podczas przewijania stron
PS. A tak wogóle to problem dotyczy chyba tylko Kaffeine (wydaje mi się że przy włączonym cf na innych odtwarzaczach wszystko było dobrze)
[ Dodano: 2007-07-12, 17:20 ]
Na totemie wszystko chodzi normalnie - chyba przestanę używać Kaffeine
Przy efektach zawsze jest niebieskie. Przy obracaniu kostką jest tak jakby dziwnie wyświetlane tylko w jednym miejscu i widać tylko to w miejscu gdzie ten film. Tak samo jak na filmie jest jakieś okno z przezroczystością to pod tym oknem nie ma filmu tylko niebieskie pole.
Co zrobić żeby compiz lepiej sobie radził z filmami?
Chyba nie jest to związane z tym że siedzę na 16-bitowej jakości kolorów bo na 24 mi muli podczas przewijania stron
PS. A tak wogóle to problem dotyczy chyba tylko Kaffeine (wydaje mi się że przy włączonym cf na innych odtwarzaczach wszystko było dobrze)
[ Dodano: 2007-07-12, 17:20 ]
Na totemie wszystko chodzi normalnie - chyba przestanę używać Kaffeine
Tylko że w większości oglądam coś z internetu (różne tv itp), a mplayer wywala mi coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
cannot resolve tutaj_url i coś tam dalej
A moze po prostu zrezygnowac z paru bajerkow z compiza, przezroczystych okien i przezroczystosci przy przesuwaniu okien i tyle =] . W koncu compiz wciaz jest tylko w fazie testow. U mnie Kaffeine chodzi bez problemow na przezroczystosci i przenoszeniu. Za to np w VLC wystaczy przesunac okno i robi sie czarno. (Jak masz doinstalowany odtwarzacz xine to wywal wsio i zainstaluj samo Kaffeine u mnie pomoglo na rozne bolaczki)
Ps. Sie qzwa pochwalilem tym kaffeine i gdzies teaz znika mi dzwiek przy odtwarzaniu :-/
Ps. Sie qzwa pochwalilem tym kaffeine i gdzies teaz znika mi dzwiek przy odtwarzaniu :-/
To też zauważylem :-PDeathman pisze:Tylko ze po 5 minutach oglądania czegos, zaczyna sie robic widoczne przesunięcie obrazu do dzwięku...obraz nie wyrabia w porownaniu z dzwiekiem..
Tylko że moje okna mają przeznaczone pulpity że zawsze uruchamiam ich na jednym i tym samym i jak compiza wyłącze to się kaszana robi - wszystko ląduje na pierwszym pulpicie i trzeba od nowa "segregować"
Na wszystkich?? Ja miałem tak jak używałem Mplayer'a. Przesiadłem się na VLC i wszystko chodzi gładko ]Za to np w VLC wystaczy przesunac okno i robi sie czarno. (Jak masz doinstalowany odtwarzacz xine to wywal wsio i zainstaluj samo Kaffeine u mnie pomoglo na rozne bolaczki) [/quote]Deathman pisze:U mnie wszystkie playery działają dobrze...Tylko ze po 5 minutach oglądania czegos, zaczyna sie robic widoczne przesunięcie obrazu do dzwięku...obraz nie wyrabia w porownaniu z dzwiekiem...
Mi pomogła zmiana kodeka w VLC na: X11 video output. i wszystko pięknie chodzi ;D