Nie można po

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
irtomek

Nie moŻna połączyć z siecią gg

Post autor: irtomek »

Mam dziwny problem - otóż w żaden sposób nie mogę połączyć się z siecią gg. Próbowałem przez EKG ( Połączenie nie udało się ), próbowałem na WebGG ( połąćzenie zostało przerwane [ połączyć ponownie ? ] ), pidgin ( błąd podczas połączenia ). Moj internet jest z domowej sieci neo 1 mb. Na Ubuntu wszystko dobrze było, może coś namieszałem podczas instalacji ? Proszę o pomoc ! ;D

Otwarty na wszelkie propozycje ;)
matiit
Beginner

Post autor: matiit »

nie bawiłeś się iptables?
Spróbuj kadu :)
Może trafiłeś na pad serwera?
Demerzel
Beginner

Post autor: Demerzel »

Ostatnim razem jak się zastanawiałem czemu Kadu na linuxie się nie łączy okazało się że wogóle niema internetu. Livebox się zawiesił. Nawet gg na Windows-ie czasem ma problemy z łączeniem się.
irtomek

Post autor: irtomek »

heh dziwne, ale nie mogę się połączyć z siecią gg, gdy mam ikonkę aktualizacji w "tray'u".
mam pytanie - z jakiego servera kożystacie w EKG ?
Demerzel
Beginner

Post autor: Demerzel »

Nie mam zielonego pojęcia jak są wybierane serwery. Zauważyłem jedynie na Kadu informacje kiedy sie nie może połączyć jak próbuje różne adresy IP. Jeżeli możesz zainstaluj Kadu, niema z nim większych problemów.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Wiem, że w ekg2 można wybrać serwer z jakim ma się łączyć. A na necie gdzieś jest stronka, która pokazuje, które serwery GG działają poprawnie.
Ventrue
Junior Member

Post autor: Ventrue »

ODPOWIEDZ