Brak źróde
Jeżeli chce kompilować kornel to tak. Ja piszę o instalacji sterów ze strony nvidii. Ostatni raz instalowałem je około 2 miesiące temu i nie pamiętam już dokładnie, czy potrzebne były build-essential, czy nie. Jeśli chodzi o linux-source i linux-headers to pamiętam dokładnie. Wiele razy pisałem już o tym na forum. Jeśli się pomyliłem to zwracam honor. Ale i tak w jego przypadku lepiej będzie zainstalować te paczki ściągnięte ręcznie i potem ewentualnie build-essential niż grzebać w sources.list.
Dziękuję wam za pomoc, ale doszedłem do wniosku, że tego już nie naprawie, najprawdopodobniej płytka instalacyjna była uszkodzona, dlatego nie zainstalowały mi się źródła. Próbowałem zainstalować nowy, nowszy kernel, lecz gdy go wybierałem, często system zaczął mi się zawieszać, pobieram teraz od nowa płytę instalacyjną debiana. Jeszcze raz dziekuja wam za pomoc 

nie trzeb zmieniać, wystarczy tylko dopisać repo dla stable niech sobie tam żyją razem, system i tak instaluje najnowsze pakiety więc wciąż będziesz miał testing, a gdy nie będzie danego pakietu w testing to system pobierze go ze stable.jang pisze:Coś mi się wydaje, że 2.6.18-4-k7 jest tylko w ETCH, tak więc aby je pobrać będziesz musiał w sources.list zmienić wpis na stable (etch) później apt-get update a po ściągnięciu źródełek znów zmienić na lenny.