zarzuciłem sobie instalator ze strony odpalam i dochodze do momentu gdzie jest budowany moduł dla jądra i pokazuje mi sie komunika ERROR;] nie możńa skompilować modułu dla jądra
INSTALUJE STEROWNIKI NVIDI po x86
jakieś pomysły?
instalacja sterowników
//edit
Ty nawet nie napisałeś co instalujesz ^^ Weź Pan uzupełnij informacje!!
Deleted before:
O ile w logu instalatora (/var/log/nvidia-installer.log) znajdziesz coś takiego:
O ile jest inaczej, pokaż log
Pozdrawiam
Ty nawet nie napisałeś co instalujesz ^^ Weź Pan uzupełnij informacje!!

Deleted before:
O ile w logu instalatora (/var/log/nvidia-installer.log) znajdziesz coś takiego:
--> klik! <--FATAL: modpost: GPL-incompatible module nvidia.ko uses GPL-only symbol 'para
virt_ops'
O ile jest inaczej, pokaż log
Pozdrawiam
zgadza sie jest taka w linijka w logu ale za bardzo mi to nie pomaga
[ Dodano: 2007-07-11, 20:36 ]
mam instalke nvidi otwieram sobie ja w nano licze 77 linijek i niestety nie ma tam takiego wpisu;/. Go to the directory where you have your unpacked driver (the one with nvidia-installer file)
2. cd usr/src/nv/
3. open with your favourite editor Makefile.kbuild and just after line 77 that should read
something like this :
EXTRA_CFLAGS += -Wall -Wimplicit -Wreturn-type....bla bla bla....
add the following two lines:
PARAVIRT_OPS := $(shell grep "D paravirt_ops" /boot/System.map-$(shell uname -r) | colrm 9)
EXTRA_LDFLAGS := --defsym paravirt_ops=0x$(PARAVIRT_OPS)
4. change back to the directory of nvidia-installer ( cd ../../../ ) and run it ( ./nvidia-installer )
[ Dodano: 2007-07-11, 20:36 ]
napisałem w temacie]el_carles pisze://edit
Ty nawet nie napisałeś co instalujesz ^^ Weź Pan uzupełnij informacje!!![]()
aha :]mikmik pisze:mam instalke nvidi otwieram sobie ja w nano licze 77 linijek i niestety nie ma tam takiego wpisu]
Rozpakuj sterownik opcją -x
przejdź do katalogu w którym rozpakowany jest driver. Wejdź do usr/src/nv/.Kod: Zaznacz cały
$ sh nv......run -x
Otwórz plik Makefile.kbuild i tam dokonaj zmian. (to niekoniecznie musi być 77 linijka ale w tych okolicach).
Zapisz plik. Kolejno w rozpakowanym driverze odpal instalator przez ./nvidia-installer.
Pozdrawiam
//edit
mikmik pisze:napisałem w temacie]