Czy ktoś z was miał taki problem? Po uruchomieniu programu wita mnie taki komunikat:
Gdy kliknę przycisk „Uaktualnij teraz”:
Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji Plasmy do najnowszej wersji. W tej chwili cały ten Odkrywca praktycznie nie działa, żadne aktualizacje np się nie instalują, mieli tylko bez końca i tyle. Jakieś pomysły?
To nie jest problem w samym systemie, bez problemu instalują się aktualizacje przez apt albo Synaptica
Nie jest to już możliwe, bo po pierwsze zauważyłem ten problem dopiero po czasie i od tej pory było kilka dist-upgrade, a po drugie gdybym się uparł i cofnął to wszystko, to musiałbym cofnąć wersję Plasmy do poprzedniej wersji, co nawet jeżeli by sie udało to spowoduje jeszcze więcej problemów.
Nie widzę co mógłbym tu zrobić ani też nie widzę w sieci żadnych zgłoszeń tego problemu. Dlatego pytam czy może ktoś ma Sida/Plasmę i ten sam błąd, bo zakładam że to nie może być tylko u mnie.
Na pierwszym screenie do góry okna w komunikacie pisze, że wersja 9 jest niedostępna... Widocznie masz wpisy w repozytorium do starej wersji Debiana. I w tym kierunku należało by iść. Sprawdzić jakie wpisy masz w /etc/apt/sources.list i wklej tutaj. Repozytoria tak starej wersji ( 9) są już dawno niedostepne.
Aktualny stabilny Debian to 12...