nie moge zainstalować debiana;/
instaluje sie wszystko ok partycjonowanie bezproblemu przechodzi do instalacji systemu bazowego instaluje sie dochodzi do 79% czyli tamm gdzie instaluje sie jadro i pisze że nie może jądra zainstalować. base-installer error jakiś jeszcze znalazłem tam
problem z jadrem
oczywiście netinstall etcha
potem zapodałem netinstall testing i poszło
ale w testing nie moge sterów nvidi postawić;/ próbowałem wszystkiego jakoś rozpakowywałem edytowałem jakieś pili recznie zeby mogło moduły do jądra zrobic bo nei dałwało rady wszystko zrobiłem cacy stery sie zainstalowały bezbłednie ale wszystko inne sie wysypało;] X'y sie nie odpaliły no to tak jak kiedyś postanowiłem zmienić wpis na żeby gardzić już tymi sterami i żyć bez no ale oczywiście tak lekko nie ma i sie nie udało;] bo nie działały x'y nadal wiec jeszcze raz stery przeinstalowałem potem recznie plik xorg.conf edytowałem i dopiero stary dobry wuje reinstall pomógł;]
ale jeżeli ktoś ma opcje jak zainstalować na lennym nvidi sterowniki tak żeby to działało bez wielkich kombinacji to błagam niech mi napisze bo nacieszyłem sie berylem tylko w gnome nie miałem okazji aby go zainstalowac w KDE bo sterowniki ani razu nie odpaliły prawidłowo;]
potem zapodałem netinstall testing i poszło

Kod: Zaznacz cały
driver "nvidia"
driver "nv"
ale jeżeli ktoś ma opcje jak zainstalować na lennym nvidi sterowniki tak żeby to działało bez wielkich kombinacji to błagam niech mi napisze bo nacieszyłem sie berylem tylko w gnome nie miałem okazji aby go zainstalowac w KDE bo sterowniki ani razu nie odpaliły prawidłowo;]
¦ciągasz stery ze strony nvidii, instalujesz pakiety build-essential, linux-headers(odpowiednie dla twojego jądra, czyli z takimi samymi oznaczeniami numeorwymi jak Twój kernel) oraz linux-source (też odpowiednie dla Twojego jądra, ale tylko z 3 pierwszymi numerami, czyli np. dla jądra 2.6.18-4-k7 pobierasz linux-source-2.6.18), odpalasz instalator sterów nvidii (na wyłączonych x'ach (możesz w init 1) zmieniasz wpisy w xorg.conf z nv na nvidia, do Section "module" dopisujesz: i zakomentowujesz wpisy (oczywiście jeśli je masz):
Do Section "screen" dodajesz i uruchamiasz x'y (jeśli byłeś w init 1 to wpisujesz tylko init 2 i powinno Ci się pokazać logo nvidii.
Load "glx"
#Load "GLCore"
#Load "dri"
Option "RenderAccel" "true"