Chciałem się króciutko przywitać i prosić o pomoc. Jestem nowy w świecie Linuxa, natomiast całkiem zaawansowany jeśli chodzi o Windowsa czy starego DOS'a (pamiętam komendy). Życie mnie zmusiło do poznania Debiana i skierowało tu.
Do rzeczy:
Potrzebuję pomocy ze znalezieniem sterowników do WiFi / BT i ich instalacją na Debianie. (Tak wiem, że do sieci jest inny dział, ale ja nawet nie potrafię szukać, przenosić plików czy instalować nic na Debianie, więc małymi kroczkami do przodu.
Co wiem / czego nie wiem:
- Nie bardzo wiem którą wersję zainstalowałem konkretnie - jak to sprawdzić? (Debian 11.6 - kompletna) tyle wiem. Był to obraz ISO z polskiej strony)
- Zainstalowałem go fizycznie obok Windowsa 11 na laptopie - sam nie wiem jak to się udało

- Na stronie producenta mojego laptopa nie znalazłem innych sterowników niż do Win10/11
Podczas instalacji Debian nakrzyczał na mnie i powiedział, że nie mam takich sterowników i zrobiłem zdjęcie, które wklejam poniżej:
Jak możecie to proszę polećcie jakiś tutorial, czy coś, ewentualnie będę troszkę zawracał tu tyłek z głupimi pytaniami nowicjusza.