nie sądzęNo chyba , że jest limit gdzieś do ustawienia np. jednorazowo można zassać 50 jakichś tam paczek a następna porcja leci później.
całkiem możliweCzy może właśnie sam znalazłem różnice między tymi systemowymi a Tymi które polecacie :-P

A czy da się zrobić tak, by hasło do tego przechwycił portfel do haseł? Ponoć nie jest to zbyt dobre w zastosowaniu, ale mi nie chodzi o to, by ten system był bezpieczny, specjalnych ataków nań nie przewiduję. Chodzi mi o to, by system był prosty i w miarę aktualny. :}yantar pisze:adept-updater jest chyba na KDE, update-notifier jest tego troche
Z tego co wyczytałem to wymaga korzystania z konsoli (najpierw trzeba coś zaprogramować, a później wpisać w konsoli określony zwrot), zatem odpada. Nie będę uczył matki obsługi korzystania z terminali. :Pdarkwater pisze:Natomiast program który robi to o czym piszesz (ale bez gui) nazywa sie cron-apt i jest dostępny w repo debiana.
A tego ostatniego zwrotu w ogóle nie zrozumiałem.darkwater pisze:Ostatecznie możesz samodzielnie napisać skrypt do aktualizacji i wywoływać go poprzez cron uzytkownika root
Kod: Zaznacz cały
apt-get update
apt-get dist-upgrade
Tu sie musi wypowiedziec ktos bardziej obcykany w temacie niz ja =]. Wydaje mi sie, ze to jest do zrobienia. Skoro mozna dac zapamietywanie hasel do programow na cala sesje to i pewnie da sie to gdzies ustawic.SobonPiotr pisze:A czy da się zrobić tak, by hasło do tego przechwycił portfel do haseł? Ponoć nie jest to zbyt dobre w zastosowaniu, ale mi nie chodzi o to, by ten system był bezpieczny, specjalnych ataków nań nie przewiduję. Chodzi mi o to, by system był prosty i w miarę aktualny. :}
http://pl.wikipedia.org/wiki/Cron_%28Unix%29A tego ostatniego zwrotu w ogóle nie zrozumiałem.