Kod: Zaznacz cały
bash: ./server_gmp: No such file or directory
Kod: Zaznacz cały
bash: ./server_gmp: No such file or directory
Jesteś tego aby na pewno pewien? Czemu to zrobiłeś?Następnie stworzyłem nowego użytkownika adduser verius i dałem uprawnienia komendą chown do / i /Serwer oraz /usr/lib
Na linuksie za bardzo się nie znam, po prostu wyczytałem to w konfiguracji vpsa, bez tego nie mogę nic robić w ftp(permision denied).LordRuthwen pisze:Jesteś tego aby na pewno pewien? Czemu to zrobiłeś?Następnie stworzyłem nowego użytkownika adduser verius i dałem uprawnienia komendą chown do / i /Serwer oraz /usr/lib
Błędy błędami.. Ale przecież uprawnienia mógłbym cofnąć przed "udostepnieniem" serwera.. Napisałem temat o całkiem innym problemie, do zamknięcia.LordRuthwen pisze:No to gratuluję, właśnie dałeś pełne uprawnienia użytkownikowi mogącemu się zalogować po FTP, a potem taki vps będzie atakował inne serwery w sieci.
Jeśli się nie znasz na linuksie, to nie bierz się za konfigurację wystawionych w świat vpsów tylko wcześniej poćwicz na virtualboxie na własnym kompie, dowiedz się dlaczego tak się nie robi i czym to grozi.
Z jakiegoś poradnika to robiłeś?