Witam.
Czy klucz DKIM powinien zostać wygenerowany pod subdomenę w przypadku, gdy moja poczta jest pod domeną mail.example.com?
Dodam, że SPF jest pod subdomenę mail i działa poprawnie.
€: doprecyzuję. Chodzi tylko o wpis w DNS. Czy powinien być pod całą domenę czy w tym przypadku pod subdomenę.
DKIM i subdomena
- LordRuthwen
- Moderator
Re: DKIM i subdomena
Zadam Ci pytanie, odpowiadając na nie odpowiesz sam sobie:
Czy a.domena.pl to to samo co domena.pl albo b.domena.pl?
Czy a.domena.pl to to samo co domena.pl albo b.domena.pl?
Odpowiedź jest oczywista.
DKIM to domain key, który teoretycznie jest kluczem domeny, jednak mam co do tego wątpliwości., czy to tak działa. Moje wątpliwości podzielą z pewnością też inni. Gdyby odpowiedź była oczywista, moje pytanie by nie padło.
Zachowaj proszę swoje mądrości dla siebie, które absolutnie nic nie wnoszą do wątku.
DKIM to domain key, który teoretycznie jest kluczem domeny, jednak mam co do tego wątpliwości., czy to tak działa. Moje wątpliwości podzielą z pewnością też inni. Gdyby odpowiedź była oczywista, moje pytanie by nie padło.
Zachowaj proszę swoje mądrości dla siebie, które absolutnie nic nie wnoszą do wątku.
- LordRuthwen
- Moderator
Wnoszą, bo moje pytanie rozwiązało temat.
Klucz DKIM jest unikalny dla domeny a.xxx.pl, unikalny dla xxx.pl i unikalny dla b.xxx.pl i nie wiem w czym tu mieć wątpliwości, więc wpis txt w strefie powinien być dla każdej z nich osobny.
Klucz DKIM jest unikalny dla domeny a.xxx.pl, unikalny dla xxx.pl i unikalny dla b.xxx.pl i nie wiem w czym tu mieć wątpliwości, więc wpis txt w strefie powinien być dla każdej z nich osobny.