Debian i brak dźwięku ze skype
Re: Debian i brak dźwięku ze skype
Też mam taki sam problem z nagrywaniem dźwięku, ale nie tylko w skype. Obecnie pavucontrol pokazuje, że mój mikrofon (wbudowany w kamerkę Logitechc310) jest unplugged i nie mam pomysłu jak go uruchomić, ostatni raz ze skype korzystałem jeszcze w kwietniu przed updatem i wszystko śmigało. Problem mam na debian stretch 64bit
Po dzisiejszej aktualizacji dźwięk całkowicie znikł... w każdej aplikacji....
-
=
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2017, 22:04 przez NieGooglujMnie, łącznie zmieniany 1 raz.
Próbuje zainstalować pulseaudio i taki efekt...
Kod: Zaznacz cały
jakubkameleon@debian:~$ sudo aptitude install pulseaudio
Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane:
libpulsedsp{ab} pulseaudio{b} pulseaudio-module-x11{ab} pulseaudio-utils{ab} rtkit{a}
0 pakietów aktualizowanych, 5 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych.
Do pobrania 1141 kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 5608 kB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
pulseaudio : Wymaga: libpulse0 (= 5.0-13) ale zainstalowana jest wersja 7.1-2~bpo8+1.
pulseaudio-module-x11 : Wymaga: libpulse0 (= 5.0-13) ale zainstalowana jest wersja 7.1-2~bpo8+1.
pulseaudio-utils : Wymaga: libpulse0 (= 5.0-13) ale zainstalowana jest wersja 7.1-2~bpo8+1.
libpulsedsp : Wymaga: libpulse0 (= 5.0-13) ale zainstalowana jest wersja 7.1-2~bpo8+1.
Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami:
Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów:
1) libpulsedsp [niezainstalowany]
2) pulseaudio [niezainstalowany]
3) pulseaudio-module-x11 [niezainstalowany]
4) pulseaudio-utils [niezainstalowany]
Zaakceptować rozwiązanie? [Y/n/q/?] Y
Nie zostaną zainstalowane, zaktualizowane ani usunięte żadne pakiety.
0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 0 nieaktualizowanych.
Do pobrania 0 B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0 B.
Zdecyduj się czy chcesz używać pulse audio z jessie czy z jego backports.
Jeśli z jessie to przywróć wszystkie pakiety dotyczące pulseaudio do poprzedniej wersji.
Jeśli z jessie to przywróć wszystkie pakiety dotyczące pulseaudio do poprzedniej wersji.
Rozumiem już, mój błąd zrobiłem reinstalacje i porządek w repozytoriach. Wszystko gra dziękuję za okazaną pomoc.