Gdzie compiz fusion trzyma ustawienia?

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
daris
Beginner

Gdzie compiz fusion trzyma ustawienia?

Post autor: daris »

Zainstalowałem compiz fusiona z paczek dla ubuntu (bo dla debiana jeszcze nie ma). Wszystko pięknie chodzi. Tylko ten compiz settings manager nie chce się zainstalować bo wymaga pythona2.5. Doinstalowałem go i dalej to samo.

Kod: Zaznacz cały

Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane:
  compizconfig-settings-manager 
0 pakietów uaktualnianych, 2 instalowanych, 0 do usunięcia i 24 nie uaktualnianych.
Do pobrania 534kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 2859kB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
  python-compizconfig: Wymaga: python (>= 2.5) ale zainstalowana jest wersja 2.4.4-6.
Resolving dependencies...
Nie można rozwiązać problemów z zależnościami!
Przerwane.
Jak zmieniń ustawienia compiza bez compiz settings mamanger'a? W gconf'ie jest sekcja /apps/compiz ale zmienianie opcji nic nie daje. W ~ jest folder .compizconfig, ale są w nim tylko 2 pliki (config i default.ini) które zawierają zaledwie 2 linijki.
Awatar użytkownika
ruun
Member

Post autor: ruun »

Może w /etc ?
daris
Beginner

Jest tam folder compizconfig ale w nim znajduje się tylko plik config z taką zawartością:

Kod: Zaznacz cały

[general]
integration = true
backend = ini

[gnome_session]
integration = true
backend = gconf

[kde_session]
integration = true
backend = kconfig
Więc /etc/ odpada
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Dzisiaj sie dowiedzialem ze...otoz sa 2 wersje CCSM...jedna wywodzaca sie z kompilacji, (podobna do tej z menadzera zarzadzania beryla), druga z repo debiana (podobna do zarzadzania ustawieniami compiza)...i wniosek jeden...jezeli zmienilem cos w jednym CCSM'ie, w drugim rowniez zachodzily zmiany, czyli obydwa maja ten sam plik konfiguracyjny..
daris
Beginner

Mój problem już rozwiązany - zainstalowałem z paczek debiana i już nie wymaga tego pythona2.5 ;-)
ODPOWIEDZ