Witam, mam taki problem po wpisaniu komendy apt-get upgrade, w po jakimś czasie wyskakuje mi taki błąd w consoli http://scr.hu/2zc6/9mxuk, nie działa mi też strona + mysql.
Pozdrawiam
B
Debian 7.5 (Wheezy) (Oldstable) (64bits), maszyna - dedyk po wpisaniu komendyservice apache2 restart pojawia się taki błądhttp://scr.hu/2zc6/oqsmo.mariaczi pisze:Jaka wersja Debiana? Co to za maszyna - VPS, czy coś "prywatnie przy biurku"? Sprawdzałeś system plików czy jest w porządku? Sprawdzałeś dysk czy z nim wszystko w porządku, co podaje SMART?
Skąd ta pewność? Równie dobrze może mieć błędy na systemie plików lub wysypany dysk. Pisałem w swoim pierwszym poście aby autor to posprawdzał, ale... albo nie zrozumiał, albo nie doczytał.giaur pisze:Masz błędy w konfiguracji Apache, sprawdź to. Przez to Apache sie nie instaluje i sypią się pozostałe zależności.
W komunikatach jakie autor zamieścił jest informacja, że nie może czytać pliku ".conf" czy też ma błędnie podlinkowane pliki konfiguracyjne - tak stwierdził apt-get.
@autor - Wklejaj wyniki z konsoli w znaczniki "code". Nie wstawiaj "obrazków gdzieś do internetu" i nie podawaj do nich linków - źle się to analizuje a z czasem może część tematu przez to zginać.
- marcin1982
- Moderator
+4096" pisze:@autor - Wklejaj wyniki z konsoli w znaczniki "code". Nie wstawiaj "obrazków gdzieś do internetu" i nie podawaj do nich linków - źle się to analizuje a z czasem może część tematu przez to zginać.
Obrazki nie mogą być zaindeksowane przez roboty Googla etc. Nieprzyjemność robicie sobie sami - na przyszłość.
W apache nic nie zmieniałem więc to raczej nie to, chyba ze samo coś się zmieniło.giaur pisze:Masz błędy w konfiguracji Apache, sprawdź to. Przez to Apache sie nie instaluje i sypią się pozostałe zależności.
Jak mam to sprawdzić, bo nie znam się w 100% na tym.mariaczi pisze:Skąd ta pewność? Równie dobrze może mieć błędy na systemie plików lub wysypany dysk. Pisałem w swoim pierwszym poście aby autor to posprawdzał, ale... albo nie zrozumiał, albo nie doczytał.
W komunikatach jakie autor zamieścił jest informacja, że nie może czytać pliku ".conf" czy też ma błędnie podlinkowane pliki konfiguracyjne - tak stwierdził apt-get.
A może da się odinstalować apache2 mysql?
- marcin1982
- Moderator