co

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
Quey

coś do ściągania plików mp3

Post autor: Quey »

mam pytanie o jakies program do sciagania muzyki obojetnie i latwo do instalacji prosil bym o opis instalacji i deb lub link obojetne
duo666

Post autor: duo666 »

chodzi Ci o jakieś p2p? ja tam używam amule

Kod: Zaznacz cały

aptitude install amule
;)
Awatar użytkownika
darkwater
Junior Member

Post autor: darkwater »

Awatar użytkownika
Spass
Beginner

Post autor: Spass »

Ja używam i polecam Nicotine+.

Przy okazji mam małe pytanie. Chyba za małe, żeby tworzyć osobny temat. Wie ktoś jak podmienić ikony Nicotine+ w obszarze powiadamiania? W opcjach programu jest do wyboru folder z własnymi ikonami. Tylko nie wiem jaką mają mieć nazwę pliki, żeby podmienić Connected, Disconnected i Away z Trayicon. Udało mi się tylko podmienić ikony stanu.

// Dobra, udało mi się znaleźć te nazwy plików. Dodali opis do Wiki.
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

Akurat amule to nie jest za dobra opcja. Lepiej już sobie emule'a pod winem puścić..a ze swojej strony polecam gtk-gnutella ;-)
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Deathman pisze:Akurat amule to nie jest za dobra opcja. Lepiej już sobie emule'a pod winem puścić..
Hmm, używałem amula i było ok. Możesz napisać dlaczego tak myślisz? Ciekawi mnie to, bo nie chciałbym sobie czegoś skopać w systemie jeżeli amule to robi, bo nic takiego nie zauważyłem.
jerryS
Beginner

Post autor: jerryS »

Ja używam amule, ktorrenta i frostwire i nie narzekam na szybkości ściągania.
duo666

Post autor: duo666 »

mlyczek pisze:
Deathman pisze:Akurat amule to nie jest za dobra opcja. Lepiej już sobie emule'a pod winem puścić..
Hmm, używałem amula i było ok. Możesz napisać dlaczego tak myślisz? Ciekawi mnie to, bo nie chciałbym sobie czegoś skopać w systemie jeżeli amule to robi, bo nic takiego nie zauważyłem.
dołączam się do pytania, mi też amule śmiga już od paru miechów.
Deathman
Beginner

Post autor: Deathman »

mlyczek amule niczego w systemie nie skopie...ale jest niewydajny, czesto wylaczal sie u mnie bez zadnych przyczyn, zakladki nie dzialaly...Rozne rzeczy sie z nim dzialy, zadne reinstalacje nie pomagaly itd. Dla porównania wpisując daną fraze w amulu miałem 7 wyników, w emulu miałem ponad 80.... :-/
miszmaniac

Post autor: miszmaniac »

U mnie amule działa super. Ten oryginalny z repo SIDa. Kwestia konfiguracji może?
ODPOWIEDZ